V záři reflektorů jsme zářili i fotbalově

DP „A“ – TJ Březiněves 1:0 (0:0)

Do zápasu, který hrajeme v pátečních večerních hodinách, nastupujeme již s uzdraveným Danem Hájkem v brance, avšak absentuje Hosnedl (dovolená) a Běla (zranění). Do širší sestavy se tak po dlouhé době vrací Malimánek a příležitost dostávají mladíci Ondřej Urban a Honza Šamša. I když se na hřiště nedostali, tak jsme měli jistotu „krytí zad“ širokou a kvalitní lavicí. Díky absencím dochází k několika významným změnám v sestavě. Pour jde na pozici stopera a nahrazuje Hosnedla, Skoumal pokryl uvolněné místo středové záložní dvojice, jak se dnes s oblibou říká pozice „šestky“ a Jarda opět nezklamal… Verner se posunul na kraj zálohy a na hrot nastoupil Nápravník. Střed hřiště jsme zcela ovládli a i díky tomu zvládli zápas bez obdržené branky.

Přehled nejzajímavějších momentů utkání:

  • 2´ hosté jako první hrozí zahráním standardní situace. Rohový kop naše obrana zvládla ubránit.
  • 3´ Odpovídáme obratem, ale přidáme k tomu roh navíc. Oba rohové kopy však zvládne neutralizovat i hostující obrana.
  • 9´ hosté zahrávají trestný kop ze strany v nebezpečné vzdálenosti. Zahrají jej nakrátko a vstup do vápna a následný centr zastavuje obranným skluzem Cicala. Následný roh opět držíme soupeře ve stavu nemožnosti zakončení.
  • 14´ Dufek naveze míč na střed vápna a pálí jen do střed branky.
  • 20´ Vajner vyzve dlouhým křížným pasem Adamce ke vstupu do vápna, ale jeho centr je sražen na roh. Ani tentokrát však z této standardky nevytěžíme.
  • 31´ zahráváme trestný kop Pourem ze strany, nabíhající Cicala trefuje míč těsně nad břevno. I tak by ale branka neplatila pro ofsajdové postavení (video není průkazné, ale vypadá to na ofsajdové postavení).
  • 32´ Beer krásnou přihrávkou za obranu najde rozeběhnutého Dufka, který prostřelí golmana Píšu. Ale rozhodčí branku neuznává pro hraniční ofsajdové postavení. (zde bohužel pro nás rozhodčí opět chybuje, protože z videozáznamu je vidět, že o ofsajdové postavení nešlo a navíc nebylo ani hraniční, protože Dufek měl asi metr do posledních dvou obránců a tak jsme přišli o regulérní branku).
  • 40´ Dufek krásnou individuální akcí před dva hráče vstoupí do vápna, ale namísto zpětné přihrávky volí střelu z úhlu, kterou Píša vyrazí. Následný dlouhý aut Cicaly vypadne ze souboje k Dufkovi, ale jeho zakončení z voleje skončí až za vysokou ochrannou sítí.
  • 41´ nákop propadne za naší obranu, míč však stihneme dát do klidu malou domů. Hájek chce mezi dobíhajícím útočníkem a obráncem řešit převzetím míče, avšak ten mu odskočí a soupeř zachycenou přihrávkou vytvoří gólovou situaci, kdy už je pro soupeře jen prázdná branka. Naštěstí vracející se Pour míč ukopne mimo tyče. I tak by asi branke neplatila, protože přihrávka směřovala na protihráče, který už stál za zády našeho golmana a tak díky jedinému bránícímu hráči by bylo postavení ofsajdové. Nemusíme však řešit. Míč je mimo naší branku.
  • 49´ Pour najde centrem Beera, jehož hlavička je jen slabá a Píša s ní nemá problém.
  • 50´ hosté zahrozí dvakrát centrem ze strany, první odvrací líznutím Vajner a druhou pak lízne Cicala a zabráníme tak v zakončení.
  • 60´ zahráváme velmi povedený trestný kop Pourem, který však jen prolétne vápnem.
  • 61´ Verner vstupuje ze strany do vápna, přihrávka podél malého vápna jen o „vlásek“ nenajde adresáta.
  • 64´ Wahbi se dostane do osamoceného úniku a je zastaven Pfeiferem na hranici vápna. Ač jde sám, tak je tento zákrok milosrdně potrestán jen napomenutím žlutou kartou. Trestný kop z rohu velkého vápna zahrává Pour, ale skvěle kopnutý míč opět nenajde adresáta.
  • 74´ po povedené akci ze strany dostaneme míč do vápna, kde po závaru zakončuje Verner, míč však nedokáže mezi hradbou těl propasírovat do sítě. Po zakončení se dostane pohotově opět k míči a je zezadu sražen skluzem obránce. Rozhodčí píská nedovolený zákrok a tudíž pokutový kop. Wahbi s jistotou proměňuje a vedeme 1:0.
  • 80´ Wahbi uniká ze strany do vápna, zpětnou přihrávku zablokuje hostující obrana.
  • 81´ dochází ke zranění Dufka a musíme jej střídat.
  • 82´ hosté zahrávají trestný kop z nebezpečné vzdálenosti, z rohu velkého vápna. Vajner přízemní nastřelovaný centr zasahuje ve skluzu a míč letí nad břevno naší branky. Domácí se v závěru uchylují k dlouhým nákopům a k míčům centrovaným do vápna. Naše obrana však všechny nebezpečné situace zvládne a tak na konci můžeme slavit první vítězné 3 body.

Velmi dobrý herní, taktický a soustředěný výkon je to, čím jsme dnešní zápas vyhráli. Nesmíme si však polevit a myslet si, že v ostatních zápasech to půjde samo. Je to jen jeden malý krůček, tak nezůstaňme jen tímto jedním nakročením.

Video záznam z utkání:

DP „A“ – TJ Březiněves 1:0 (0:0)

GólyNejlepší hráčStřídáníKarty
74. min: Bilel Wahbi (Pen.)Daniel Hájek59. min: Bilel Wahbi (★★★★) za René Nápravník
81. min: Adam Hamiollava (★★★★) za Lukáš Dufek
90. min: Ondřej Urban (★★★★) za David Verner
63. min: Vladimír Beer
72. min: Jan Prokop
78. min: Lukáš Vajner
84. min: David Verner
Sestava
D. Hájek
★★★★½
T. Adamec
★★★★
L. Pour
★★★★
L. Vajner
★★★★
M. Cicala junior
★★★★
D. Verner
★★★½
J. Prokop
★★★★½
J. Skoumal
★★★★½
L. Dufek
★★★★
V. Beer
★★★★
R. Nápravník
★★★