Když je v hlavě hlad po vítězství

DP „A“ – Viktoria Štěrboholy 4:1 (1:0)

Náš tým byl hladový po výhře, nepřipouštěl si, že by zklamal sebe a své diváky. Ale i přes totální dominanci, jsme měli hluché místo, kde jsme byli blízko soupeřovu vyrovnání, které jsme však přečkali a pak výhru stvrdili dalšími brankami. Příští zápas hrajeme v neděli 12.9. od 17:00 hod, na hřišti silného soupeře SK ĎÁBLICE. Přijdou nás podpořit naši diváci a vytvoří nám tradičně krásnou kulisu? Děkujeme za vaší podporu.

V krátkém časovém úseku hrajeme na domácím hřišti. Po středečním pohárovém zápase se představíme domácímu publiku v zápase mistrovském. Chceme s veškerou úctou a pokorou k soupeři jej zadupat do země a ukázat, že tým je dobře připravený, naladěný mentálně a že výsledky poctivou prací v přípravě se dostaví… Sestava oproti poháru doznala mnohých změn, vrátili jsme se v kostře k sestavě z předchozího mistrovského zápasu až na dvě změny. Hraje se za krásného slunečného počasí, které jsme využili k nové týmové fotografii. Ano, říká se, že před zápasem se nemá fotit, že to nepřináší štěstí. Ne, i pověrčivost šla stranou a rozhodující vliv na zápas má vítězné myšlení týmu. Brzy přineseme novou týmovou fotografii na náš web. Ale nyní již k zápasu se Štěrboholy minutu po minutě nejdůležitější momenty zápasu:

  • 3´ Beer filtruje obranu nádhernou přihrávkou ve prospěch zcela osamoceného Šamši, ale střet myšlenek našeho útočníka způsobil něco mezi střelou a lobem, takže následují gesta zmaru a hlava v dlaních, protože to byla obrovská šance.
  • 8´ zahráváme rohový kop přetaženým centrem na Vajner, jehož hlavička směřuje jen do boční sítě.
  • 15´ zahráváme další rohový kop, který Cicala pouští nezištně a překvapivě na své spoluhráče na malém vápně. Míč proletí až na Adamce, ale jeho střela na zadní tyči si nenajde svůj cíl v brance soupeře.
  • 20´ napadáním jsme Skoumalem získali míč na polovině soupeře, Jarda posune do vápna na volného Adamce, ale ten míří ve velké šanci střelou z úhlu jen do boční sítě.
  • 21´ Cicala skvělým výpadem po straně hledá přízemním centrem Šamšu, jehož zakončení z malého vápna chytá golman Košťák.
  • 22´ Cicala vhazuje dlouhý aut na Šamšu, který střílí pod tlakem obránce z voleje těsně nad břevno štěrboholské branky. Tlak našeho týmu je obrovský a hosté se dostanou až ve 23.minutě, kdy fauluje zbytečně Adamec u postranní čáry. Skvěle zahraný trestný kop odvrací na malém vápně výborným zákrokem Urban.
  • 28´ Pour využije statického a unaveného postavení soupeře a dostane se výpadem k vápnu, kde adresuje krásnou přihrávku na zadní tyč, kam zabíhají dva naši hráči Skoumal s Beerem. Posledně jmenovaný hladový skluzem posílá míč do sítě – vedeme 1:0!!! Konečně jsme aktivní v nábězích a dokončování akcí a ne jeden ale hned dva hráči, kteří mohou poslat míč do sítě.
  • 34´ Cicala opět aktivně pracuje a uniká soupeři po straně a ten jej zastavuje jen za cenu nedovoleného zákroku. Následný trestný kop nevyužijeme k zakončení.
  • 35´ Verner se dostane do vápna a od brankové lajny jde do kličky na obránci namísto zpětné přihrávky na zcela volného Prokopa. Na vině je „slepota“ z podobnosti dresů a tak se pro něj (ale nejen pro něj) střídáme o půli do jiných dresů.
  • 37´ Cicala naskakuje na rohový kop a hlavičkou líže míč, který stejně líže tyč branky hostí, ale bohužel z vnější strany…
  • 44´ Prokop krásnou přihrávkou vyzve Beera ke vstupu ze strany do vápna, ten pokračuje v dokonalé akci, kdy zpětnou přihrávkou překládá Vernerovi na zlatém podnose příležitost ke skórování. Ale David svou přízemní střelu z vápna posílá těsně vedle z velké části opuštěné branky…

Poločasová dominance je totální, ale musíme být nadále nejen agresivní, ale také velmi pozorní, abychom soupeři neumožnili z jeho silných standardních situací skórovat. O poločase střídá Prokop, který odchází na koncert. Stejně jako na Pragovce, tak i zde se ukazuje, jak Proky chybí. V čase našeho herního útlumu chyběl jeho klid a skvělá poziční hra. Ale poté co jsme se prosadili potřetí, tak už jsme jako tým opět nalezli klid a zápas dovedli do vítězného konce.

  • 46´ Cicala skvělým výpadem hledá centrem spoluhráče, ale míč si nenajde adresáta k zakončení. Ale jen o chvíli později…
  • 47´ Verner filtruje obranu pro Adamce, který vnikne ze strany do vápna, ale jeho gólová přihrávka je odvrácena domácí obranou na roh. Následný rohový kop sice není cestou k zakončení, ale opětovně získaný míč rozehrajeme do strany na Cicalu, který si nadýchaným centrem najde Matěj Urbana, který trefí z voleje nesmysl. Nádherná střela končí v síti a vedeme 2:0!!!
  • 49´ a opět je tu Cicala se svým výpadem, tentokrát zastaveným před centrem.
  • 53´ – 59´ soupeř se uchyluje k dlouhým nákopům a zcela rezignuje na fotbal. Ale systém dojít a to doslova před vápno, dlouhý nákop, souboj pokus o zakončení. Ustoupili jsme částečně od konstruktivní hry, ale spíše nám nevoněl systém provozovaný soupeřem, kdy souboje s dvoumetrovým Chvátalem skvěle vyhrávajícím hlavičkující souboje jsme nedokázali pokrýt jako v úvodním poločase. Takže z toho plynuly šance z následných trestných kopů a střel. Avšak soupeř je naštěstí neřešil kvalitně.
  • 59´ hosté projdou středem a z hranice velkého vápna střílí k tyči. Avšak náš golman Dan Hájek skvělým zákrokem míč vyráží.
  • 62´ Cicala nešikovným zákrokem podsekne ve vápně útočníka hostů a rozhodčí nařizuje pokutový kop. Přísnou střelu k tyči Dan Hájek vystihne, ale chybí jen centimetry, aby míč vyrazil – soupeř snižuje na 2:1. Soupeře jsme tím dostali zpět do sedla.
  • 65´další z dlouhých nákopů, Vajner pustí cíleně míč za sebe pro Hájka, ale není Pour mu nekryje záda a Chvátal jeho úmysl vystihne a míč ukradne. Namísto střely volí přihrávku, kterou osamocený útočník nedokáže přetavit v branku, protože mu v tom zabrání skvělým obranným zákrokem Cicala. Odražený míč je opět na kopačkách hostů a střelu do odkryté branky likviduje skvělým zákrokem Hájek. Přežili jsme největší šanci na vyrovnání a přišla naše rázná odpověď.
  • 75´ u velkého vápna soupeře se dostaneme po Dufkově přihrávce ve skluzu k uvolnění Beera na velkém vápně a krásnou střelou do horního rohu branky nás dostává zpět do klidu – zvyšuje na 3:1.
  • 82´Od této chvíle již opět získáváme kontrolu nad hrou, jistotu na kopačky a důkazem toho je nádherná akce v 82.minutě, kdy kombinaci zahájí na středu hřiště Vajner. Pokračuje jedním až dvěma doteky po ose Skoumal – Dufek – Adamec podél velkého vápna až k rohovému praporku, odkud posledně jmenovaný najde nadýchaným centrem Kadeřábka. Jeho hlavičku golman vyrazí, ale jsme ve vápna aktivní a Dvořák dokončuje krásnou akci průstřelem všeho, co mu stojí v cestě a zvyšuje na 4:1.
  • 88´ Adamec uniká po straně, v momentě kdy už se zdá, že mu obránce skluzem míč ukradne, tak si jej „hodí“ na rychlost a hostující bránící hráč se stává komparzistou. Tomáš po zatažení do vápna, hledá zpětnou přihrávkou Dufka, ale ten krásnou přihrávku promáchne a velkou šanci zahodí.
  • 91´ Hosté zahrávají 3 rohy za sebou, první protečuje Dan Hájek, druhý hlavičkuje Chvátal, ale Hosnedl skvělým bráněním nedovolí zakončit, následuje třetí roh, ale náš tým už více branek soupeři nedovolí.

Náš tým si zaslouží pochvalu za to, že od první minuty šel za vítězstvím, nepromarnil ani minutu v zápase, nedal soupeři oddychu a i přes slabý asi patnáctiminutový útlum šel stále za svým cílem. Tým byl odměněn za svůj výkon sladkou výhrou a já děkuji hráčům za krásný zážitek!

Video záznam utkání:

DP „A“ – Viktoria Štěrboholy 4:1 (1:0)

GólyNejlepší hráčStřídáníKarty
28. min: Vladimír Beer
47. min: Matěj Urban
74. min: Vladimír Beer
82. min: David Dvořák
Martin Cicala junior46. min: Lukáš Dufek (★½) za Jan Prokop
60. min: David Dvořák (★★★½) za Jan Šamša
70. min: Petr Kadeřábek (★★★½) za David Verner
70. min: Martin Hosnedl (★★★½) za Martin Cicala junior
81. min: Vojtěch Malimánek (★★★½) za Vladimír Beer
70. min: Vladimír Beer
70. min: Petr Kadeřábek
Sestava
D. Hájek
★★★★½
M. Cicala junior
★★★★½
L. Pour
★★★
L. Vajner
★★★★
M. Urban
★★★★
T. Adamec
★★★★½
J. Prokop
★★★★½
J. Skoumal
★★★★½
D. Verner
★★
V. Beer
★★★
J. Šamša
★★★½