Deset minut rozhodlo o osudu utkání

FK Zlíchov 1914 – DP B 6:1 (4:0)

K dalšímu zápasu zajíždíme na Prahu 5, konkrétně na Zlíchov. Jedeme tentokrát ve velice slušné sestavě a tak pomýšlíme i na nějaký ten bodík. Bohužel narážíme na soupeře, který je schopen potrestat každou naší hrubku a díky vlastní nemohoucnosti, kdy nejsme schopni dát gól ani ze dvou metrů, odjíždíme bez bodu a s dalším debaklem. Co je nám platné, že máme větší část utkání pod kontrolou, že některé kombinace na jeden, dva doteky jsou jak ze žurnálu, když nejsme pomalu schopni dát ani nějakého toho šmudlu (jeden tam nakonec padne). Stále se trápíme s nekvalitní rozehrávkou, zejména beci se málo zapojují a tak má soupeř dobrou možnost k odebrání míče, ať už stoperům nebo záložníkům. Další naší špatnou devízou je přebírání a bránění hráčů, a tam vznikají největší zmatky. Nepochopitelně bráníme hráče s dostatečným odstupem(radši si dám fóra, co kdyby mi pak soupeř frnknul), čehož soupeř využívá ke klidné práci s balónem a přesné rozehře. Další věcí je velice slabá sebedůvěra, hráči nevyjde jedna věc a už si víceméně po zbytek zápasu tolik nevěří. Teď už k dění na hřišti.

  • 1.min – Gembi u rohového praporku na polovině soupeře získá míč a připraví ho pro centr Maxikovi. Ten z první nalézá hlavu Máry, jeho hlavička je však slabá a gólman si s ní poradí.
  • 3.min – Mára ztrácí ve středu hřiště míč, záložník domácích s ním doběhne až těsně před naše vápno a střílí, střela je ale naštěstí velice nepřesná.
  • 5.min – další drobná chybka středu pole, střelu obrana na poslední chvíli zblokuje na rohový kop, ten následně odvracíme do bezpečí.
  • 6.-14.min – domácí mají v této fázi mírně navrch, postupně se dostáváme ale do hry i my. Bohužel velkou nepřesností v přihrávkách se připravíme o několik slibných situací.
  • 16.min – po postupném útoku zkouší stříleným centrem překvapit domácí útočník Filipa, ten si ale s touto situací poradí.
  • 20.min – Renda se prosadí na polovině hřiště přes dva hráče a navádí si balón směrem k bráně. Těsně před vápnem najde přihrávkou ještě lépe postaveného Máru, ten ale bohužel dnes střelecké kopačky nenazul a branku vysoko přestřeluje.
  • 21.min – domácí na naší pěknou akci vzápětí kontrují, ve středu chybí Mára a právě střeďák domácích těsně míjí naší branku.
  • 24.min – Renda uniká všem obráncům a z pravé strany centruje na osamoceného Maxíka, obránce ale na poslední chvíli akrobaticky míč odvrátí na roh, roh domácí v pohodě odvracejí.
  • 27.min – a opět se ženeme do zakončení, krásná kombinace po pravé straně na jeden, dva doteky. Poslední u míče je Hami a pěknou střelou donutí domácího brankáře k výbornému zákroku.
  • 29.min – další akce Renda, Citrón, Hami..posledně jmenovaný jen těsně míjí bránu takovou spíše žabkou než střelou.
  • 30.-35.min – jsme na koni, předvedeme několik pěkných kombinací a držíme míč na svých kopačkách. Bohužel tuto převahu nedokážeme přenést až do vápna domácích, což se později ukáže jako rozhodující pro celé utkání. Ještě předvedeme krásnou akci kdy Citrón vyzve k centru Gembiho, ten táhlým centrem vyzve ke skórování Hamiho. Ten ale v jasné pozici míč netrefuje jak by si přestavoval a z jasné příležitosti tak není nic.
  • 37.min – Mára prováhá vhodný okamžik k přihrávce a přijde o míč. Domácí míč posunou ze středu na naší levou stranu, tam oba naši hráči (Miki, Gembi) vytvoří dostatek prostoru domácím. A to jak k ještě jednomu posunutí na výhodněji stojícího hráče, tak ke křižné střele. Filip na míč nedosáhne, neboť je na milimetry přesně za háčky, 1:0.
  • 39.min – další pohroma pro naše mužstvo vznikne opět po chybné přihrávce ve středu hřiště, v nedbalkách jsou zastiženi navíc opět naši hráči levé strany a neštěstí je na světě, 2:0.
  • 42.min – pokračujeme ve zmatcích, obrany vystavuje útočníky do offside.. Bez absolutního povšimnutí si ale přebere hráč, který v offside není a šupajdí si to na naší branku. Tam v klidu stojící Filip(slunce mu snad svítilo do očí…bylo opravdu nízko) v brance nemá už šanci nic provést, 3-0.
  • 45.min – kalich hořkosti vypíjíme v poslední minutě poločasu, opět po naší nepřesné rozehrávce získají domácí lacino míč a na rozdíl od nás střeleckou mušku mají, 4:0.

Během necelých deseti minut jsme tak vlastní nešikovností při zakončování přišli o zápas, ještě výraznější však byly inviduální chyby při bránění jak prostoru, tak i hráčů domácích.

  • 46.min – druhou půli začínáme tlakem na soupeřovu obranu, po kombinaci Ondra, Mára a Citrón, dostává na střelu přihrávku Renda. Domácí obránce na poslední chvíli skočí do střely a zblokuje jí na roh.
  • 48.min – Gembi se protlačí k odraženému míči, tváří tvář gólmanovi ale neuspěje. Dál soupeře tlačíme.
  • 51.min – Hami se dostává po další hezké kombinaci do obrovské šance. Ztroskotá až na posledním obránci, který zatahuje za záchrannou brzdu a fauluje ho. Trestný kop přímo ze šestnáctky ale trefuje Maxik pouze do zdi.
  • 58.min – vybíráme si slabší chvilku a domácí opět trestají. Miky propadne v souboji jeden na jednoho, naštěstí Hami nešetří krokem a gólovou střelu dokáže zblokovat na roh. Roh sice dokážeme odvrátit, ale pouze do prostoru znovu centrujícího hráče domácích. A protože je obrana přistižena v nedbalkách, tak nalézá centrující hráč uplně volného spoluhráče na penaltovém puntíku. Má dostatek času na zpracování a přehození si míče z jedné nohy na druhou a v pohodě opět mění skóre, 5:0.
  • 62.min – další kombinace mladých pušek, světe div se míč končí po ose Bezny, Citrón, Bezny a Hami v brance domácích, 5:1. Hami tak alespoň částečně napravuje svoji neskutečně děsivé zakončování.
  • 63.min – hned po rozehrání bereme míč domácím a Citron se řítí sám na gólmana, v rozhodující chvíli si ale ukopne míč moc dopředu a tak má brankář jednoduchou práci.
  • 66.min – Maxik zakombinuje s Márou a na hranici vápna nalézá Rendu, ten ale tuto šanci neproměňuje a střílí těsně vedle.
  • 67.-80.min – opticky máme navrch, bohužel se nám neustále do kombinace vkrádá nepřesnost a díky ní tak často přicházíme o lepší šance. Domácí si hru navíc dobře pohlídají a hrají už pouze na brejky.
  • 82.min – přeci jen ještě nacházíme vůli udělat něco s výsledkem, Bezny si dvakrát narazí s Rendou a od brankové čáry nachází před brankou Hamiho. Ten ale, jak už dnes ukázal několikrát, střeleckou fazónu nemá a ze dvou metrů přestřeluje branku domácích. 84.min – Patrice si sobě vlastním důrazem připraví přes dva domácí hráče slušnou pozici, ale střílí jen těsně vedle.
  • 88.min – tečku tak za utkáním udělají domácí, hned tři inviduální chyby se sejdou během jediné situace a je vymalováno, 6:1.

Co na závěr – dnešní zápas ukázal, že nám stále chybí klid na míči a to hlavně v situacích, kdy má dojít ke kombinaci. Přihrávky jsou velmi často pomalé, krátké a hlavně nepřesné. To že se nějaká ta přihrávka nepovede v útočné situaci se ještě dá ospravedlnit, bohužel v obranné fázi za tyto chyby pravidelně pykáme. Je to škoda hoši, dnes jste tam měli mraky šancí, dost krásných kombinací…přesto díky těmto chybám jedeme domů div né s brekem. Tak už se pojďme odrazit od dna…a začneme tréninkovou pílí, STŘEDA a PÁTEK vždy od 18:30.

FK Zlíchov 1914 – DP B 6:1

GólyNejlepší hráčStřídáníKarty
65. min: Adam HamiollavaOndřej Pískovský50. min: Martin Horčík (★★½) za Mikoláš Minčič
68. min: Patrice Awonseba Baba-Musah (★★★) za Tomáš Körbler
74. min: Jakub Körbler (★) za Ondřej Urban
Sestava
F. Drastík
★★
M. Beznoska
★★★½
L. Picek
★★
P. Ondřej
★★★½
M. Minčič
★½
O. Urban
★★
M. Verner
★★
A. Hamiollava
★★★½
T. Körbler
★★
R. Nápravník
★★
T.Maxa
★★