Smrtící tříminutovka rozhodla o zápase

TJ Spoje Praha – DP „A“ 4:1 (3:0)

Jsou prohry, za které se musíme stydět, ale tato prohra mezi takové nepatří. Myslím, že jsme ze zápasu s velmi silným soupeřem odešli se ctí. Snad tento bude prvním krokem v dvojzápase s „vicelídrem“ a s lídrem soutěže posilujícím a motivačním prvkem.

O zápase se ale nerozhodlo jen v rozmezí 25.-28. minuty. Zápas by měl asi zcela jinou režii, nebýt neproměněných šancí v 9., 16 a 17.minutě… Tam jsme měli soupeře ranit a uchopit do následné vlastní režie.

Od posledního zápasu nemohou do tohoto nastoupit zranění Dufek a Běla a nemocný Dvořák a neznámo z jakých důvodů absentující Kadeřábek. Dochází tak ke změně v sestavě a změnám na lavici náhradníků. Dobrou zprávou je, že se vrací po zranění Hosnedl.

  • 3´ Verner křížným pasem vyzve Cicalu, ale jeho centr je zablokován na roh. Jeho zahrání si bere na starosti Wahbi, ale jeho centr je odvrácen obranu domácích.
  • 9´ Pour krásnou přihrávkou za obranu najde Beera, který jde z poloviny hřiště směrem branku soupeře. Samostatný nájezd zakončí kličkou brankáři Pospíšilovi, ale finální zakončení z úhlu nezvládne a trefuje jen tyč opuštěné branky!
  • 10´ domácí nás provětrají po naší pravé straně, před vstupem do vápna (ve snaze skluzem vypíchnout míč) fauluje Mamanov a domácí zahrávají zkrácený roh na hranici vápna. Tento na zadní tyči likviduje skvělým zákrokem před naskakujícími domácími hráči hlavičkující Vajner. Následný roh již odvracíme definitivně do bezpečí.
  • 13´ Verner pálí přízemní ránu a Sohnin skvělým zákrokem s pomocí tyče vyráží. Následnou dorážku odmítá dalším skvělým zákrokem vyráží nohou na rohový kop. Ten se nám opět daří bezpečně pokrýt hlavičkou Skoumal na zadní tyči.
  • 15´ Soshnin opět předvádí další dva skvělé zákroky, kdy likviduje nebezpečnou střelu z dálky a též i následnou dorážku.
  • 16´ napadáme rozehrávku soupeře Beerem a Wahbim. První jmenovaný míč zachytí vysune Wahbiho, který se individuálně zbaví obránce a po vstupu do vápna pálí na branku. Bohužel golman Pospíšil skvělým zákrokem míč nohou vyráží.
  • 17´ Pour (po faulu na Skoumala) zahrává rohový kop, na přední tyči vypluje Cicala a hlavičkou posílá míč těsně nad břevno domácí branky.
  • 20´ po faulu Vernera na hranici vápna zahrává trestný kop Vojtěšek. Soshnin skvělým zákrokem vytahuje míč z horního rohu branky. Následný roh odvracíme.
  • 25´ domácí rozjedou akci do naší otevřené obrany. Kubek krásným křížným pasem najde rozeběhnutého Vernera, který si míč zpracuje prsama a po vstupu do vápna propálí křížnou střelou našeho golmana a otevírá skóre utkání – 1:0. Jednoduchá, rychlá a neubránitelná akce než v zárodku a to se nám nepodařilo.
  • 27´ domácí zahrávají rohový kop Vernerem a Vajner si na malém vápně sráží míč do vlastní branky – prohráváme 2:0. Takové nešťastné branky padají, ale nesmíme se nechat tímto zlomit. Ale zlomí nás vlastní hloupá chyba, která opravdu být nemusí.
  • 28´ domácí nás donutí dojít při rozvíjení akce od vlastního vápna dojít z půle zpět do vlastního vápna a náš golman Soshnin trefí dorážejícího Ladru, od kterého míč zapadne do naší branky. Po laciné polovlastní brance prohráváme 3:0. Soupeř může být v klidu a nemusí tlačit na pilu.
  • 36´ Prokop se sobě vlastním ledovým klidem mezi čtyřmi hráči nezmatkuje a centrem se pokouší hledat spoluhráče ve vápně. Sražený centr na roh nám dává další příležitost. Wahbiho centr se kroutí přímo do branky, ale bohužel i nad břevno této…
  • 38´ domácí zahrávají trestný kop ze strany, na zadní tyči nabíhající Moravec jen o centimetry nedosáhne na zakončení a míč proletí do zámezí.
  • 41´Urban zaváhá v souboji s protihráčem a na hranici velkého vápna fauluje žlutým faulem. Následný trestný kop neohrozí naší branku.
  • 47´ domácí rychlonohý Baisa navádí míč na hranici vápna, ale pálí vysoko nad branku do ochranné sítě.
  • 48´domácí hrozí další střelou z velkého vápna. Ta je sražena k rohovému praporku, kde se domácí zmocní míče a po vstupu do vápna zpětnou přihrávkou opět zakončují. Střelu náš golman vyráží nohou a definitivně ukončuje nebezpečnou akci.
  • 49´ domácí Baisa se dostane otevřeným středem na hranici vápna a po individuální akci vstupuje do vápna posílá míč do sítě počtvrté – prohráváme 4:0. Ale my zápas nevzdáváme a rozhodně hlavy neklopíme, i když zklamání z brzké druhopoločasové branky je velké.
  • 53´ Verner v rychlém brejku vysune Wahbiho, který se u velkého vápna uvolní a centrem hledá zpět Vernera. K odraženému míči se dostane Mamanov a posune do vápna na Vernera. Jeho střelu z úhlu vyráží domácí golman na roh. Z následného rohu nevytěžíme nic.
  • 54´ Hosnedl zahrává trestný kop z poloviny hřiště, naběhnutý Cicala zahrává míč ve vzduchu z voleje a zakončuje tak krásným „televizním“ zakončením, lobem přes vyběhnutého brankáře. Snižujeme na 4:1.
  • 60´ Wahbi nachází centrem za obranu Vernera, který krásnou střelou po dopadu trefuje branku, ale bohužel jen orazítkuje tyč. Tím pozitivní Vernerova práce pro tým končí.
  • 61´ dostává žlutou kartu za zbytečnou slovní kritiku rozhodčího. Obvykle nepopisuji bezvýznamný děj okolo přidělených žlutých kartách, ale tentokrát se ukázalo, jak zbytečnou a fatální se tato stala.
  • 63´ Verner jde důrazným nedovoleným způsobem tělem (jak rozhodčí občas popisují s vysokou intenzitou) do svého jmenovce a dostává tak druhou žlutou kartu a tím červenou. To není o této kartě. Ta předchozí rozhodla o tom, že pokus o korekci nebo nemožné, rozuměj srovnání či obrat, je ztížen tím, že do toho půjdeme v deseti. A to nemluvím o uděleném trestu a absenci v dalším zápase… Je to nedisciplinovanost, která pak oslabuje celý tým!
  • 67´ Beer hledá centrem Prokopa, ale ten naskočený hlavičkou na míč nedosáhl. Míče se však mimo vápno zmocní Šamša, ale finální přihrávku na spoluhráče ve vápně kazí a míč letí jen do zámezí.
  • 72´ Wahbi se uvolňuje na obránci, centrem hledá Prokopa, ale ten se k zakončení opět jen o málo nedostane…
  • 73´ Hosnedl skluzem na polovině hřiště chce zamezit rychlému výpadu, ale míč netrefí. Domácí tak jdou do přečíslení, ve vápně po zpětné přihrávce zakončí ze 7 metrů, ale náš golman gólovou střelu vyráží.
  • 77´Beer centrem hledá Wahbiho, který se zpětnou kličkou zbaví obránce a pálí na branku. Není nám dopřáno a golman míč vyráží na roh. Následný roh zakončuje Hosnedl, ale míč jen lízne hlavou.
  • 87´ napadáme soupeře v trojici Wahbi, Beer a Pour. Poslední jmenovaný získá míč po chybné přihrávce, ale namísto pokusu o lob vysoko postaveného golmana pošle míč na Wahbiho, který je ale v ofsajdovém postavení. I tak se nedokázal zbavit golmana kličkou na penaltě.
  • 90´ trestný kop ze strany zahrávají domácí střelou na přední tyč (z dálky nevím zda za přispění našeho golmana, který svým skokem míč jistil). Akce po odrazu míče od tyče pokračuje a domácí centrují zpět do vápna, kde zakončují hlavičkou těsně nad břevno naší branky. Ale je i tak odmáváno ofsajdové postavení.
  • 92´ Wahbi jde sám na branku, udělá kličku golmanovi a už je volná brána a možnost poslední korekce. Domácí obránce využil kličky a tím zpomalení Wahbiho a před jeho zakončením utne míč na roh.

Možná až příliš krutá porážka vzhledem k velkým šancím. Hráči však oproti jiným prohrám zaslouží pochvalu za mnohé akce a vedení zápasu. Snad se k nám fotbalová Štěstěna obrátí zpět a takové stoprocentní šance budeme proměňovat. Musíme jí však jít vlastním úsilím a pracovitostí vstříc!

Video záznam z utkání:

TJ Spoje Praha – DP „A“ 4:1 (3:0)

GólyNejlepší hráčStřídáníKarty
31. min: Vladimír Beer
44. min: Martin Cicala junior
48. min: Martin Cicala junior
Lukáš Pour54. min: Martin Hosnedl (★★★½) za Matěj Urban
55. min: Jan Šamša (★★★½) za Ramazan Mamanov
68. min: Marek Štěpán (★★★) za Jan Prokop
68. min: Tomáš Kratochvíl (★★★) za Martin Cicala junior
42. min: Matěj Urban
61. min: David Verner
63. min: David Verner
63. min: David Verner
Sestava
A. Soshnin
★★★★
M. Cicala junior
★★★½
L. Pour
★★★★
L. Vajner
★★★½
M. Urban
★★
R. Mamanov
★★★½
J. Skoumal
★★★★
J. Prokop
★★★★
D. Verner
★★
V. Beer
★★★★
B. Wahbi
★★★★