Dobytí Troje aneb pokračujeme v ukončování prokletých sérií

TJ Sokol Troja – DP „A“ 2:4 (1:2)

Ano, nikdy jsme totiž našeho soupeře v mistrovském zápase neporazili! Navíc to byla právě Troja, která nás remízovým výsledkem poslala před čtyřmi roky do B třídy. Letošní sezona je zlomová, kdy rezolutně ukončujeme prokleté série a užíváme si opojného pocitu nepoznaného.

Tak nám nemoc skolila opět další dva hráče (Štěpán a Soshnin), do stavu nemocných se bohužel zapsal svým svalovým zraněním Dufek. Ke zdravotně indisponovaným se (kromě dlouhodobě absentujících) přidali Vinař a Prokop (rodinné volno a pracovní důvody). Do sestavy se ale po nemoci vrací Hájek, Vajner a doléčený Pour. Vajnera po nemoci šetříme, stejně jakou Poura v předchozím zápase.

Soupis nejdůležitějším momentů utkání:

  • 2´ Verner zbytečně ztrácí míč na polovině hřiště a domácí vedou akci po straně, centr do vápna, kde prolétne mezi naším golmanem, obránci a dobíhajícím útočníkem, který míč po následném zisku ve vápně střílí z úhlu, ale Hájek skvělým zákrokem chytá.
  • 4´ domácí obránce Bauer z poloviny hřiště nepochopitelnou přihrávkou posílám míč do zámezí a zahráváme rohový kop zadarmo. Dárek ale neproměníme v zakončení. Na Wahbiho dobře adresovaný centr nikdo nenaskakuje, protože prostor k zakončení se rozhodl Urban sledovat jako divák.
  • 8´ Wahbi se uvolňuje na obránci a ze strany vstupuje do vápna. Jeho adresnou přihrávku malým vápnem nezasáhne ani jeden ze dvou nabíhajících spoluhráčů.
  • 9´ Běla zachytí míč na středu hřiště a jde směrem do vápna. Akci utne domácí faulující hráč. Bohužel z trestného kopu nic nevytěžíme.
  • 10´ Verner krásným navedením míče ze strany projde přes čtyři protihráče a zakončí střelou z vápna. Bohužel jen těsně mine horní roh branky.
  • 13´ domácí zahrávají trestný kop a pálí nepříjemnou střelu k tyči, kterou opět jistý Hájek chytá. 17´ Wahbi se opět prosazuje přes obránce ke hranici vápna, ale jeho pokus o vstup do jeho nitra mu utne odkopem na roh. Centr do vápna, ale obrana složená ze 4 stožárů opět nás nepustí k zakončení.
  • 18´ Běla rozehraje do strany na Wahbiho, který jde opět skvělým postupem do vápna, zpětná klička, přihrávka na vzdálenější tyč na Urbana. Už jsme všichni zvedali ruce, protože Matěj dává góly z nesmyslu, ale … bohužel tentokrát jeho volej končí vysoko nad brankovou konstrukcí.
  • 21´ nebezpečná akce domácích vedená po straně, centr do vápna prodlužuje před protihráčem Hosnedl. Následný pokus o zakončení nůžkami nejde ani na branku.
  • 25´ hosté hrozí svým tradičním útočným receptem: nákopem, který přebírá Veselý a po vstupu do vápna pálí do sítě naší branky, naštěstí jen do té boční.
  • 29´ Wahbi přebírá míč za obranu, dělá kličku brankáři a může z úhlu poslat do opuštěné branky. Volí, ale po obranném skluzu zpětnou přihrávku na Beera, který slabou střelou nezakončí, ale přihraje na malé vápno Šamšovi, který z otočky pálí z malého jen do brankáře.
  • 31´ Urban centrem na zadní tyč najde Beera, který si zpětnou kličkou posadí na zem obránce a s ledovým klidem uklidí míč k bližší tyči do sítě. Vedeme 0:1!
  • 36´ Pour zahrává namísto posunutí na volného Cicalu míč dlouhý nákopem do vápna, Urban prohraje souboj a domácí zahájí rychlý brejk. Akce je zakončena střelou, kterou Hájek skvěle vyráží, ale na míči je domácí hráč a posílá míč z 10 m do sítě, naštěstí jen do té ochranné za brankou. Přežili jsme vyrovnání, ale jen na chvíli.
  • 42´ akce domácích, přečíslení, přihrávka na velké vápno, kde pálí na branku Škorpil. Ač si Hájek na míč sáhne, tak v cestě do sítě mu nezabrání a ten za zapadne ho horního rohu branky – srovnáno šatňákem na 1:1. Ale my se nevzdáváme a oplácíme šatňákem ještě šatňákovatějším.
  • 44´ Rohový kop zahrává krásným centrem Beer a Cicala naskakuje na přední tyči nad trojskými „stožáry“, lízne míč hlavou a protečuje jej na zadní tyč, kam zapluje do sítě. Krásnou brankou se vracíme do vedení 1:2.
  • 45´ nebezpečný rohový kop domácích vyráží Hájek na zadní tyči. Následný závar z úhlu kryje náš golman zalehnutím míče.

Ve druhé půli dochází ke střídání, kdy jde do hry Vajner na stopera, dolů ze hry Šamša, na jeho pozici se posune Skoumal a Pour jde vylepšit kombinaci směrem dopředu, která nám trochu vázla. A tato změna nám přinesla klid na kopačky a tím konstruktivnější rozehrávku při rozvíjení útočných akcí.

  • 46´ napadáme soupeře u jeho vápna, domácí honí míč ve vzduchu a chtějí se vysvobodit zpětnou hlavičkou domů. Ale tam zabíhá Wahbi a získá míč… ne podklouzne a k míči se nedostane. Škoda tohoto dárku.
  • 47´ nebezpečný trestný kop zahrávaný přísnou střelou k tyči lepí Hájek skvělým zákrokem do rukavic.
  • 48´ Urban dostává krásnou filtrovanou přihrávku od Poura a jde do vápna, na hranici velkého vápna je faulován. Pour zahrává trestný kop polovysokým centrem, na který nabíhá Cicala a z voleje nastavuje placírku a posílá míč k tyči – vedeme po nádherné akci 1:3! Ale o pár minut chybujeme v pokrytí domácího útočníka.
  • 50´ akce po naší pravé straně, centr do vápna, za obránce zabíhá Veselý a na 7 m nastavuje kopačku a placírkou prostřeluje Hájka a snižuje na 2:3.
  • 55´ domácí zahrávají trestný kop jednoduchým kolmým nákopem do vápna, Urban před zakončujícím protihráčem odhlavičkuje na roh. Ten už odvracíme do bezpečí.
  • 60´ Běla filtruje obranu ve prospěch pro rozeběhnutého Beera, centr ze strany prolétne malým vápnem, kde Verner na míč nedosáhne, ale Šamša zakončuje na zadní tyči. Jeho gólové zakončení do sítě však odvrací obránce na roh. Velká škoda této velké šance. Krásné fotbalové momenty přináší nadcházející minuty, kdy kombinujeme a v 64. minutě je jedna taková akce zakončena krásnou gólovou akcí. Pour na jejím konci přihraje na velkém vápně na Wahbiho, který míč pustí nezištně mezi nohami pro Vernera a ten zakončuje po přípravném posunutí do protipohybu obránce střelou k tyči – vedeme 2:4!
  • 78´ Verner ztrácí míč ve výjezdu a domácí hrozí přečíslením, centrovaný míč odvracíme jen za cenu rohového kopu (následně nijak nás neohrožujícího.
  • 83´ Pour krásnou kolmicí vysune Wahbiho, který posupuje sám a lobuje golmana Bernáška. Míč si ale cestu do sítě nenajde a jen těsně mine tyč a končí v zámezí.
  • 85´ Běla krásně kombinuje u vápna s Dvořákem, najde na zadní tyči zcela volného Kadeřábka, ale jeho zakončení z malého vápna golman domácích vyráží.
  • 95´ Pour zahrává trestný kop ze strany na zadní tyč, kde zakončuje Vajner krásným volejem. Nádherný fotbalový moment sice neskončil v síti, ale krásně orámoval povedený a vyhraný zápas.

Hráčům patří dík za výhru, kterou jsme utnuli další černou sérii a po dvou porážkách se opět naplno bodovali.

TJ Sokol Troja – DP „A“ 2:4 (1:2)

GólyNejlepší hráčStřídáníKarty
31. min: Vladimír Beer
44. min: Martin Cicala junior
48. min: Martin Cicala junior
Filip Běla62. min: Lukáš Vajner (★★★★) za Jan Šamša
72. min: Ramazan Mamanov (★★★) za Jaroslav Skoumal
77. min: David Dvořák (★★★★) za Vladimír Beer
87. min: Petr Kadeřábek (★★★) za Bilel Wahbi
17. min: Vladimír Beer
Sestava
D. Hájek
★★★½
M. Cicala junior
★★★
L. Pour
★★★★
L. Vajner
★★★★
M. Urban
★★★★
J. Šamša
★★★
J. Skoumal
★★★
F. Běla
★★★★
D. Verner
★★★★
V. Beer
★★★★
B. Wahbi
★★★★