Sladká chuť vítězství

Ambassadors FC Praha – DP B 1:2 (0:1)

V neděli vyjíždíme přes celou Prahu na Aritmu, kde na umělé trávě sehrajeme předehrávku dvanáctého kola s týmem Ambassadors. V prvním kole naše vzájemné měření sil skončilo remízou 1:1. Soupeř je v tabulce těsně nad námi a tak se hraje velmi důležitý zápas o šest bodů. Přijíždíme v dobré náladě a s velkou chutí konečně zlomit naší dlouhou sérii bez vítězství. Zlepšené výkony v posledních zápasech nám dávají dobrou naději dnes urvat tři body a konečně si po zápase zazpívat náš už skoro zapomenutý vítězný chorál.

V zápase jsem se několikrát nechal unést dějem hry ale přeci jen pár poznámek a momentů zapsaných mám:

  • 3. Rohový kop domácích špatně odvracíme jen do kraje, následný přetažený balon letí na zcela volného hráče Ambassadoru, ten střílí z voleje placírkou na vzdálenější tyč ale naštěstí pro nás ji míč jen lehce lízne a jde do zámezí.
  • 6. Fíla vysune krásnou přihrávkou ze středu Beznyho, ten vstupuje zleva do vápna, střílí na přední tyč, ale s jeho pokusem nemá brankář žádné starosti.
  • 8. Fíla tentokrát prostrčí balón do slibné pozice na Hamiho ale obrana odvrací. Od úvodní šance domácích jsme převzali iniciativu, jsme v mírném tlaku na soupeře a lépe držíme míč.
  • 11. Zahráváme dva rohové kopy po sobě, k zakončení se však nedostaneme. Domácí je brání ve svém vápně v jedenácti hráčích.
  • 14. Citrón krásně nacentruje z pravé strany do vápna, Hami střílí z voleje na bližší tyč brankář, ale vyráží na roh. Ten opět zakončuje Hami, brankář opět vyráží, k zakončení u brankové čáry se bohužel o kousek nedostane Gemby.
  • 18. Vybojujeme míč tlakem na středu, Fíla si to neohroženě peláší do vápna, na jeho hranici posouvá míč doprava na Gembyho a ten neskutečnou dělovkou k šibenici, ještě odrazem od břevna posílá náš tým zaslouženě do vedení 0:1.
  • 26. Soupeř zahrává standartní situaci z kraje ale naše obrana je pozorná a odvrací.
  • 32. Dobře kopnutý roh Pavla proletí celým vápnem, k zakončení se však nikdo nedostane.
  • 33. Střela Zambiho z vápna k tyči, opět další roh. Jsme ve fázi, kdy doslova obléháme velké vápno domácích, letí do něj několik centrů ovšem bez ohrožení branky.
  • 35. Obrovská chyba našeho stopera, kdy si na velkém vápně jako poslední hráč dovolí kličku, soupeř mu vypíchne míč a šel by už sám na našeho brankáře. Mára však útočníka doslova podrží a po zásluze vidí červenou kartu. Pro nás veliké oslabení, budeme se muset prát o výsledek v deseti zbývajících šedesát minut. Standartní situaci z vápna odvrací Renda na tyč a s následným rohem si také poradíme.
  • 41. Citron hlavou posílá míč ze středu do vápna, Gembymu na dlouhou nohu chybí k zakončení jen kousek.
  • 43. Krásně kopnutý roh Beznyho domácí odvrací.
  • 45. Ojedinělá střela domácích daleko za vápnem míří mimo naši branku. Do šaten jdeme za stavu 0:1, první půli jsme byli jasně lepší jak v držení míče, tak v počtu centrů a zakončení na branku.

Zbývá nám posledních 45 minut v tomto kalendářním roce, apelujeme na kluky ať na hřišti nechají všechno, abychom takhle dobře rozehraný zápas dovedli do vítězného konce.

  • 46. Centr i následný roh domácích odvracíme.
  • 50. Přímý volný kop domácích ze středu hřiště s přehledem Cíca Chytá.
  • 51. Přetažený rohový kop si najde hráč Ambassadoru, střílí z voleje ale mimo tři tyče. Hned ze začátku druhé půle nás domací zatlačili, najednou jsou to oni, kdo je lepší na balonu, ale naše mužstvo pracuje poctivě, kluci doslova jezdí po zadku a nevynechají jediný souboj.
  • 52. Hráč domácích na středu hřiště hraje na zemi, možná i rukou, rozhodčí však nepíská, ve skrumáži hráčů vypíchne míč Pavel. Je to spíše odkop než přihrávka, nicméně všudybílek Fíla si tento míč najde a pět metrů za středovým kruhem si obhodí posledního hráče domácích.Následně s obránci v zádech běží na brankáře kterému nedá šanci a přesnou střelou k tyči zvyšuje na 0:2.
  • 58. Z dvou brankového vedení se neradujeme dlouho, propadneme na pravé lajně, přichází přetažený centr do vápna, na zadní tyči je úplně sám útočník a placírkou snižuje na 1:2.
  • 61. Hami zkouší štěstí střelou z dálky, ale ta nemá potřebnou razanci.
  • 67. Zambi vybojuje míč, posouvá na Beznyho, ten dál na Gembyho, jeho střela jde však mimo. Přichází úsek hry mezi vápny bez nějakých výraznějších šancí. Na obou stranách bojovný výkon.
  • 83. Fíla střílí na velkém vápně z voleje, míč jde jen těsně kolem šibenice.
  • 84. Průniková přihrávka středem naši obrany, hráč by mohl jít sám na Cícu, ten je však rychlejší a míč si bere pro sebe. V závěru zápasu se již nic dalšího nestane, konec utkání 1:2.

Musím poděkovat všem hráčům za skvělý výkon, vítězství bylo zasloužené, vydřené a i dost bolavé. Musím se taky ale omluvit náhradníkům, že prostoru v zápase moc nedostali, ale strašák v podobě nějakého zranění a dohrávání o devíti a podobně mě nedovolil je na plac poslat dříve. Tímto máme pro letošní rok, co se týče mistrovských zápasů konec. V závěrečných kolech se tým evidentně zvedl, odehrál dobrá utkání a odměnou za pílí a snahu nám byl po zápase tak dlouho očekávaný vítězný chorál.

Ambassadors FC Praha – DP B 1:2 (0:1)

GólyNejlepší hráčStřídáníKarty
18. min: Tomáš Körbler
51. min: Filip Běla
Filip Běla78. min: Martin Horčík (★★★½) za Mikoláš Minčič
85. min: Jakub Körbler (★★★½) za Martin Zamboj
35. min: Marek Verner
Sestava
F. Drastík
★★½
O. Urban
★★
R. Nápravník
★★
M. Verner
★★½
M. Minčič
★★
T. Körbler
★★
A. Hamiollava
★★
P. Šilhavý
★★
F. Běla
★★★½
M. Beznoska
★★
M. Zamboj
★★