Konečně za tři body:).

V dalším domácím zápase nás čeká B tým mužstva Zlíchova, mužstvo které nám na podzim na svém hřišti také pěkně naložilo(6:1). Kádr byl tentokrát téměř kompletní a tak jsme všichni věřili, že konečně dokážeme zvítězit. Tak se nakonec i stalo, ale rozhodně se nerodilo lehce a soupeř nám rozhodně nic nedaroval. Málem jsme totiž ztroskotali na naší střelecké impotenci, tolik gólových příležitostí jsme snad neměli za celý podzim….
Od úvodního hvizdu se tlačíme dopředu, zbytečně však často volíme dlouhé míče namísto abychom hráli kombinačně po zemi. 6.m – Duff si potáhne míč po křídle, obránci udělá zasekávačku a posouvá do středu hřiště na Rendu. Ten si jedním dotekem připraví míč na střelu a technicky obstřeluje brankáře, míč zapluje krásně do horního koutu branky Zlíchova, 1:0. 9.m – Mišo získá míč na soupeři, posouvá ho opět na Rendu. Renda se nijak nerozpakuje a opět pálí, tentokrát jde ale střela těsně vedle. 10. – 20.m – trochu jsme polevili z našeho počátečního tlaku, Zlíchovští tak toho využívají a také vystrkují růžky. 21.m – Zlíchov kope trest.kop, Filip s vypětím všech sil vyráží na roh. Roh dokážeme odvrátit pouze na hranici vápna, následná střela je však velmi nepřesná a tak rozehráváme od branky. 23.m – Duff po několika narážečkách vstupuje s míčem do vápna a pokouší se o obstřel, gólman jeho střelu vyráží na roh. Z rohu ale nic nevytěžíme, v tomto zápase se nám celkově v hlavičkových soubojích celkově nedaří. 25.m – opět další pokus Duffa po kombinaci celé obrany, tentokrát si navádí balón až na střed, střela jde jen těsně nad. 26. m – další z mnoha tutovek zápasu, Urbi centruje nejprve na Duffa, ten gólmana neprostřelí, míč se vrací na křídlo k Hamimu. Hami centrem vyzve Zambika, ten má gól na hlavě ale ani jemu pšenka nekvete. O dorážku pokoušející se Urbi už má míč na dlouhou nohu a tak je spíše trefen odkopem, než by vystřelil. 28.m – dlouhý míč od Filipa do brejkové situace Hamimu, ten si dá míč podél vyběhnutého gólmana a je dost nešetrně oním brankářem zkosen. Míč ještě dokáže zachytit dobíhající Renda a z těžkého úhlu i poslat do branky. Gól ale na pokyn pomezního(offside???) neplatí. 36.m – dlouhý míč od Zdendy najde hlavu Rendy, ten v jasné šanci ale selže a dává těsně vedle.43.m – Fíla pošle přesný pas na Rendu, ten ač by mohl sám zakončovat, dá míč ideálně Maxikovi. Ten ale opět jasnou šanci neproměňuje a míč jde vedle. 45.m – Maxik dostane míč do vápna, tam podstupuje několik soubojů a balón se snaží prorvat do branky hostů. To se mu sice nakonec nepodaří, ale díky jeho důrazu přeci jen dáme druhou branku. Po několika odrazech si totiž míč najde Hami a dorazí tak načatou práci, 2:0.
Co nám v první půli chybí? Zejména větší klid v zakončení, neuvěřitelně po tolika šancích vedeme pouze 2:0 a to není dobrá vizitka. Dalším záporem je slabá rozehra od obránců, většina míčů jde dlouhým nákopem. Za celý poločas jsme předvedli možná tak dva tzn. rohlíky(rozehra míče od obránců přes celou šíři hřiště).
Druhou půli jsme zahájili ve stejném trendu jako tu první, čili tlakem. 46. m – Renda se s míčem u nohy dostane od vlastního vápna až na dostřel hostujícího brankáře. Bohužel už nemá tolik energie na kvalitnější zakončení a tak brankář střelu vyráží na roh. Ty jsou dva v rychlém sledu po sobě, bohužel jak už jsem výše zmínil, v hlavičkových soubojích jsme na Zlíchov krátcí a tak se ani nedostaneme k zakončení. 48.m – první vážnější ohrožení naší branky, Hami prohrává sprintérský souboj, naštěstí má útočník vychýlenou mušku a netrefuje naši branku. 50. – 77.m – neurovnaná hra z obou stran, hraje se povětšinou mezi vápny, žádný z týmů si nevytvoří větší šance. Druhou půli už tak nedominujeme jako v té první, částečně je tomu na vině i prostřídání zraněných hráčů. 78.m – Citrón po ojedinělém driblinku přenese na úplně volného Horču. Ten ale se svojí šancí naloží špatně a ani netrefí branku. 80.m – Maxík jde s Fílou do brejku, prováhá však okamžik na dobrou přihrávku a Fíla tak už nemá dostatek prostoru ke kvalitnímu zakončení a střela je slabá. 82.m – Citrón opět centrem vyzve ke skórování spoluhráče, tentokrát je to Mára Š. Ten si kvalitně míč připraví, obejde obránce, střela jde ale těsně vedle.84.m – centr do šestnácky nedokážeme spacifikovat, dostane se k němu tak hostující útočník, Filip je však na místě a tvrdou ránu vyráží. V poslední 90.m provedou hosté poslední útok utkání, útok je to bohužel gólový. Na naší pravé straně jsme nedůsledností umožnili Zlíchovským vykombinovat se z rohu hřiště a tak hráč polostřelou, polocentrem všechny překvapí. Filip nemá nárok a míč končí přímo v šibenici, 2:1.
Utkání tak končí naší výhrou, ale mohla, nebo spíš měla být rozhodně vyšší. To co jsme dnes dokázali spálit bylo trestuhodné a byt soupeř trochu silnější(při vší úctě k soupeři), tak se nám to nemuselo vyplatit.

GólyNejlepší hráčStřídáníKarty
6. min: René Nápravník
45. min: Adam Hamiollava
Filip Baláž28. min: Tomáš Maxa (★★★★) za Lukáš Dufek
59. min: Ondřej Urban (★★★½) za Adam Hamiollava
62. min: Marek Verner (★★★½) za Zdeněk Prajs
67. min – Martin Horčík (★★★) za Martin Zamboj
80. min: Aleš Novotný (★★★) za Filip Běla
22. min: Lukáš Dufek ŽL.
F. Drastík
★★★★
M.Štěpán
★★★★
Z.Prajs
★★★★
F.Baláž
★★★★
L.Urban
★★★★
A. Hamiollava
★★★★
F.Běla
★★★★
M. Pavlovský
★★★★
R. Nápravník
★★★★
L.Dufek
★★★★
Martin Zamboj

★★★★