Vinoř nad naše síly

V dalším domácím utkání nás čekal soupeř nadmíru zdatný, vedoucí tým naší tabulky FK Vinoř. V podzimním utkání jsme od soupeře utržili krutý debakl a né podobný obraz hry se dal očekávat i nyní. Přesto jsme se chtěli pokusit alespoň částečně hochům z Vinoře vyrovnat.


1.m – trochu překvapivě máme první slibnou šanci my. Fíla B. si hezky potáhne po levém křídle míč a na hranici vápna dává pod sebe. Tam je ale jediný náš hráč, Fanda. Přesto se jako první dostane k míči a střílí, obránce střelu směřující do branky ale na poslední zblokuje. 4.m – teď už bohužel udeří hosté. Dlouhý křižný míč na hráče č.7, jenž nás mimochodem vlastně na podzim porazil sám, ten následně přihrávkou pod sebe vyzve útočníka ke skórování. A ten se po lehkém zaspání našich bránících hráčů nemýlí, 0:1. 5.m – Maxík získá forčekinkem balón pro Fandu, ten ho zasekne a vyšle ho prudkým centrem před bránu. Intenzitu kopu ale trochu přehnal a tak dobře nabíhající Píca s Fílou B. nemají šanci na centr dosáhnout. 14.m – hosté kombinují na naší pravé straně, přichází přenesení hry do středu kde se nenachází žádný z našich hráčů a tak má útočník volnou cestu k vsítění branky, 0:2. 16.m – Maxík je nevybíravým zákrokem na pravém křídle sražen obráncem, Mišo se připraví k exekuci trestného kopu. Kopne ho přesně do šibenice, skvělých zákrokem se ale blýskne hostující brankář a tak kopeme pouze roh, z něj nic nevytěžíme. 18.m – po několika odrazech propadne na hranici našeho vápna balón přímo k útočníkovi Vinoře, tvrdá rána jde těsně nad. 20.m – další kombinace Vinořských, první ránu skvěle chytá Filip D., pokus o dorážku končí vysoko nad. 21. – 33.m – míč mají sice povětšinou u nohy hráči Vinoře, my ale výborně dostupujeme a nepouštíme je do žádných větších šancí. 34.m – drobná chybka ve středu hřiště, soupeř se uvolní a střílí tvrdě k tyči. Filip D. si ale s ranou poradí a vyráží jí na roh. Rohový kop hosté zahrají na přední tyč, tam je sice první Filip D., ale míč nevyboxuje dle svých představ ale přímo do nabíhajícího hráče. Od něj se bohužel míč odráží do naší branky, 0:3. 38.m – hostující útočník si navádí balón na střelu, kterou se mu snaží zablokovat Zdenda. Přesto se uvolní a pálí na naší branku, Filip D. ale předvede další skvělý zákrok a vyráží na roh. Z rohu nás už hosté nijak neohrozí a lehce ho odvracíme do bezpečí. 43.m – trestný kop Vinoře z hranice šestnáctky jde jen těsně nad. První poločas je tak za námi.


47.m – opět skvělý forčekink, tentokrát získává míč Píca. Pokouší se protlačit míč na volného Maxika, k němu se následně míč po několika tečích dostane, bohužel jeho rána nemá dostatečnou razanci a tak si s ní gólman lehce poradí. 51.m – hosté zahrávají rohový kop, ten se nám povede odvrátit do zdánlivě bezpečné vzdálenosti od branky. Je to bohužel lichá myšlenka, stoper si míč jen krátce posune a z 20metrů trefuje odkrytou část u levé tyče naší branky, 0:4. 53.m – naše další šance, odražený míč po centru z křídla se odrazí k Maxikovi. Jeho střela ale opět nemá dostatečnou razanci. 55.m – Renda získá míč v souboji, posune ho na Maxika a ten je podražen. Jelikož je zákrok vně vápna, tak kopeme Maxíkem penaltu, 1:4. 56. – 70.m – Fíla B. se po kombinaci středem hřiště s Rendou, dostává až do samostatného nájezdu. Špatně ale vyhodnotí nastalou situaci a tak po jeho pokusu o obstřel kopeme pouze roh. 75.m – hostující útočník se po centru z pravé strany, ocitne úplně sám před Filipem D. Ten jeho gólovou hlavičku dokáže zpacifikovat, dorážku za již překonaným brankářem odkopává do bezpečí Balda(Filip Baláž). Poslední akcí je trošku z přemíry snahy zahraný balón od Kuby zpět na Filipa D. Míč je ale nepřesný a zachycuje ho útočník a šancí nepohrdá, 1:5.


Co na závěr – zápas by z naší strany rozhodně lepší než ten podzimní. Ano Vinoř byla lepší, držela častěji míč na svých kopačkách a měla více brankových příležitostí. Ale rozhodně jsme nepůsobili tak odevzdaným dojmem jako na podzim, dokonce jsem se některými našimi průniky i bavil. Dobře jsme dostupovali hostující hráče a kdykoliv byla šance na průnik, tak jsme se o to pokoušeli. Takže výkon hodnotím jako dobrý, jen škoda těch nedotažených akcí a následných brankových příležitostí. Minimálně ještě jedna korigující branka by nám slušela.

GólyNejlepší hráčStřídáníKarty
55. min: Tomáš Maxa
Filip Běla57. min: Martin Horčík (★★½) za František Fiala
76. min: Aleš Novotný (★★½) za Adam Hamiollava
78. min: Jakub Korbler (★★½) za Zdeněk Prajs
82. min – Mikuláš Minčič (★★½) za Zdeněk Prajs
32. min: Tomáš Maxa ŽL.
F. Drastík
★★★½
O.Urban
★★★½
Z.Prajs
★★★
F.Baláž
★★★½
M.Beznoska
★★★½
F.Fiala
★★★
F.Běla
★★★½
M. Pavlovský
★★★
R. Nápravník
★★★½
L.Picek
★★★½
T.Maxa
★★★½