Déšť přinesl alespoň bod:).

Sokol Dolní Počernice ˝B˝ – Union Strašnice ˝B˝ 2:2 (1:1).

Další domácí zápas nás čekal lídr naší tabulky, hoši ze Strašnic. Proběhla poměrně velká obměna hráčů oprosti minulému utkání, ale s tím jsme se dokázali popasovat. Opět nás čekal soupeř, který se vyznačuje tvrdou, místy až nekompromisní hrou. To nám po celé utkání dělalo značné problémy, souboje bolely a nám se pak do nich ani moc nechtělo. Nakonec jsme ale dokázali alespoň skóre srovnat a neodcházet tak ze hřiště bez bodu.

1.min – začínáme pěkně zhurta, Bělouš potáhne po levé straně míč, posune ho na Kohyho a ten z 20metrů vymete šibenici, 1:0. Začátek je tak z říše snů. 2.min – soupeř ale také zlobí, dlouhý míč za naší obranu, následná střela jde jen těsně nad bránu. Po našem rozehrání od brány hosté opět získávají míč, ale Kouťák nepříjemnou střelu chytá. 4.min – Běloušův roh projde až k Horčovi, jeho tvrdou přízemní střelu gólman chytá. 6.min – nebezpečný centr do našeho vápna, Kouťák musí do souboje a míč vyboxuje. 9.min – Bělouš se dostává na hranici vápna k míči, jeho střelu brankář na dvakrát zpacifikuje. 10.min – Bezny posouvá na pravém křídle do brejku na Kohyho, ten se prosmýkne okolo obránce a pádí na branku. V koncovce ale nemá klid, kdy na něj tlačí obránce a tak jasnou šanci neproměňuje a střela jde těsně vedle. 13.min – další pokus Kohyho, tentokrát branku trefuje, ale střela nemá dostatečnou razanci a tak si s ní brankář Strašnic dokáže poradit. 17min – centr do našeho vápna na nikým neobsazeného útočníka, ten ale míč špatně trefuje a střela míří do ochranných sítí. 20.min – trestný kop TTéčka si najde hlavou Strouhy, hlavička ale míří nad branku hostí. Tady bych udělal tlustou čáru v oddělení První poločas……od této chvíle se nám totiž vůbec nic nedařilo, hráli jsme to co jsme hrát nechtěli(dlooooouhé nákopy nikam a na nikoho) a soupeř nás nepříjemně zatlačil do defenzívy. Naštěstí pro nás nebyl schopen, možná i trochu díky nerovnému terénu, nějak vážně ohrozit naší branku. 43.min – bohužel když už se zdálo, že tuto část přežijeme bez pohromy, tak po několika po sobě následujících situacích(špatné bránění, nechuť jít do souboje), trochu zbytečně faulujeme v našem vápně a kope se penalta. Tu záložník hostí s přehledem proměňuje, 1:1. 45.min – ještě se těsně před půlí Kohym dostáváme ke střele, ta končí těsně nad šibenicí strašnické branky.

Druhý poločas jsme přeci jen alespoň částečně změnili styl hry a snažili se více o postupnou rozehru. Přeci jen nakopávání dluohých balónů na osamoceného Máru ani nedávalo smysl a i když byl povrch hřiště druhý poločas horší a horší, tak se nám kombinace poměrně dařili, jen to zakončení….47.min – nepovedený odkop a náhodný odraz dostává do šance strašnického útočníka, Kouťák vytahuje ale skvělý zákrok. 50.min – centr do našeho vápna, hosté se dostávají ke střele, ta je ale hodně nepřesná a jde vysoko nad. 52. – 55.min – kopeme několik po sobě jdoucích rohových kopů, z žádného se ale nedokážeme prosadit a hosté nás lehce uskáčou. Přesto že máme v této části zápasu navrch tak z převahy nedokážeme nic vytěžit. Navíc v době největšího tlaku(dá-li se to tak nazvat), hosté prakticky z ničeho otáčí skóre. 70.min – odkop hostů si najde osamocený útočník a snaží se udržet míč než dorazí některý ze spoluhráčů. Vzhledem k tomu jak na pohodu ho ale bráníme, tak si to s míčem postupně štráduje skrz naše vápno. A když mu konečně dorazí spoluhráč, tak mu nezištně dává míč před prázdnou branku(ano vykoupal i Kouťáka), 1:2. Teď už nemáme jinou možnost než se vhrnout do útoku, trochu si pomůžeme i tím že nasadíme čerstvé hráče(a ti opravdu hru oživí). 87.min – když už se zdá že strašničtí výsledek ukopou, bere na sebe rozehrání trestného kopu jako správný kapitán(přesněji zastupující) Bělouš. Přízemní střelou s odrazem o mokrý trávník srovnává skóre na konečných 2:2. Výsledek je to asi nakonec spravedlivý, žádný z týmu neměl jasně navrch. Připisujeme si tak další bodík do tabulky a nutno dodat že patří mezi ty vydřené. Trejny tento týden z důvodu pátečního zápasu A týmu středa a čtvrtek vždy od 18:30.

GólyNejlepší hráčStřídáníKarty
1.m: J.Kohoutek
87.m: F. Běla

F. Běla

60. min: J.Šesták (★★★★) za M.Horčík
60. min: F.Fiala (★★★★) za A.Hamiollava
70. min: R.Nápravník (★★★★) za M.Beznoska
80. min: R.Kábele (★★★½) za M.Beznoska




M.Koutenský
★★★★
T.Tomáš
★★★★
P.Strouhal
★★★★
Z.Prajs
★★★★
L.Urban
★★★★
M.Beznoska
★★★★
A.Hamiollava
★★★★
F. Běla
★★★★½
J.Kohoutek
★★★★½
M.Horčík
★★★★
M.Verner
★★★★