Bez zápalu se body nedají získat.

Sokol Trója ˝B˝ – Sokol Dolní Počernice ˝B˝ 4:1 (1:0)

Kde začít dnešní příspěvek…spousta omluvenek na poslední chvíli, a tak jedeme na těžký zápas (jak již bývá tradicí, domácí si hodně pomáhají hráči z A týmu) jedeme pouze s jedním náhradníkem. Přesto nemuselo být tak zle, nebýt naší malé chuti o výsledek se poprat(až na pár jedinců). Co mě ale přímo šokovalo, byl neuvěřitelný počet až dětských chyb po nichž jsme mohli klidně odjíždět s debaklem.

3.min – začátek nevypadá tak zle, Kohy vyváží míč, přesně ho posílá na Bělouše. Ten se příliš nerozpakuje a pálí, na poslední chvíli mu ale do střely vloží nohu obránce a brankář tak míč lehce chytá. 11.min – Bělouš zahrává roh, míč se po několika odrazech dostává k Urbimu. Jeho klasickou pumelici domácí obránci ale zblokují jen na další roh. V této činnosti nás domácí jasně převyšují, doslova a do písmene do našich střel skákají…k brankářskému zákroku tak prakticky nedochází. 12. – 22.min – v této části se asi lámal chleba, máme sice převahu na míči, domácí nás ale do zakončení nepustí, pozorně brání a čekají na svou příležitost. 25.min – ta přišla po zbytečném faulu na hranici vápna, kdy stačilo domácího hráče vystát aby se nedostal do zakončení. Domácí trestný kop rozehrají signálem a přichází naše další hrubka, kdy Píca, Bezny a ani Horča nezareagují na centr do malého vápna. Tam si naopak nabíhají dva úplně volní hráči a hlavou ze dvou metrů šanci využívají, 1:0. Od této chvíle působíme jako bychom byli poprvé na hřišti, soupeře nedorážíme (a tak kombinují a my pouze běháme bez míče), nedaří se i jednoduché přihrávky a domácím naopak narostou křídla a jsou jasnými pány hřiště. 38.min – přesto se opět postupně osmělujeme, krásný táhlý centr od Urbiho letí už už na úplně volného Kohyho, obětavým zákrokem na poslední chvíli ale míč srazí vracející se obránce. 43.min – obrovská hrubka Horči, kdy ztrácí míč a ledabyle se vrací. Domácí ale na nic nečekají a provedou rychlý kontr, míč jde zprava doleva a tam už křídelník domácích hledá volného spoluhráče ve vápně. Ten ale v čisté šanci špatně trefuje míč a střela tak jde těsně mimo naši branku. A tak poločasové skóre ještě dává šanci abychom se o výsledek druhou půli ještě poprali.

Do druhé půle musí střídat Fanda pro drobné zranění a plac tak jde Gembi. a hned je u zásadního děje celého utkání. 47.min – Bezny na pravé straně dá nepřesnou přihrávku, tu domácí hráč po zachycení ihned posílá na rozeběhnutého útočníka na křídle. Ten si pohraje s Gembim a poté obstřeluje Pícu, 2:0. Vstup do druhého poločasu nám tak hrozivě nevyšel. Teď to s námi nevypadá vůbec růžově. 50.min – vyrábíme další hrubku, domácí útočník ale z jasné pozice opět střílí vedle. Přesto se ještě pokoušíme něco s výsledkem udělat. 54.min – Bělouš získá míč a ve vápně připraví palebnou pozici Urbimu, ten to má ale na svojí slabší nohu a střela je tak nepřesná. 55. min – Urbi se rozhodne pro samostatnou akci, zbaví se obránce a pálí po zemi jen těsně vedle branky domácích. 60.min – ke střele na hranici vápna se po kombinaci dostává Aleš, střele je ale nepřesná a míří nad. 63.min – centr Urbiho najde přesně Máru, jeho střelu ale vyráží brankář na roh. A v době našeho největšího tlaku přichází další pohroma. 66.min – domácí zahrávají rohový kop, míč chce sebrat na malém vápně Píca. Domácí hráč do Píci prudce vrazí a míč se dokutálí do naší branky…k údivu všech rozhodčí tuto neregulérní branku uznává, 3:0. 70. min – Horčovi uniká hráč po křídle a centruje na Gembim neobsazeného hráče, ten střílí z první, Píca trochu se štěstím vyráží na roh. 73.min – Bělouš je faulován a trestný kop i sám zahrává, zeď lehce tečuje míč a brankář je tak bez šance, 3:1. 76.min -tentokrát domácí mají příležitost v podobě trestného kopu, Píca nadvakrát tuto šanci ale eliminuje. 80.min – po naší kombinaci na levé straně(Horča, Urbi) dostává balón Mára. Míč chvilku vede a pak nachází volného na vápně stojícího Gembiho, jeho střela jen těsně prolétne nad břevnem. 83.min – brejk domácích, útočník obchází i Pícu, pak ale netrefuje branku…prázdnou. 85.min – Aleš se trochu nešikovně natáčí proti střele vně našeho vápna a míč mu trefuje ruku, kope se penalta. Tu ale domácí hráč kope nad…..Ale s penaltami není konec. 87.min – Píca jde trošku zbytečně ven(útočník by byl zahnán příhrou do rohu), útočník mu v souboji prošlápne kotník a padá…gesto rozhodčího je jasné, penalta. Protesty a ukázaný kotník nám nepomáhají, domácí se tentokrát nemýlí, 4:1. 90.min – tečku za utkáním udělá Urbi krásným centrem na volného Máru, jeho hlavička bohužel nemá gólové parametry.

Z Tróji tak odjíždíme bez bodu a s notně pošramoceným sebevědomím. To co nás zdobilo minulé utkání, přihrávky, vyhrané souboje, náběhy za obranu, to jsme dnes takřka nepředvedli. Opět jsme se nedokázali vyrovnat s tvrdší a důraznou hrou, jsme hrozně nepřesní, s podivem zejména v kratších přihrávkách. Paradoxně jsme inkasovali více branek v poločase druhém, tedy v poločase kde jsme se hrou hodně zvedli. Doplatili jsme ale na deficit ve skóre, kdy jsme se hnali do útočení a obranu tak nechávali otevřenou. Trochu jsme také doplatili na naši uvadající tréninkovou morálku, na některých to bylo prostě znát a rozehrávali se až postupně během zápasu. Nic hoši, Tróju hodit za hlavu a jde se makat, věřím že to příště bude o hodně lepší:).

GólyNejlepší hráčStřídáníKarty







73.m: F. Běla






L.Urban




46. min: J.Körbler (★★★) za F.Fiala




43.min: A.Novotný
85.min: M.Verner
L.Picek
★★★
M.Beznoska
★★★
P.Strouhal
★★★
T.Tomáš
★★★
F.Fiala
★★★
M.Horčík
★★★
A.Novotný
★★★
F. Běla
★★★
J.Kohoutek
★★★
L.Urban
★★★½
M.Verner
★★★