Opět prospaná první půle….

SK Dolní Chabry ˝B˝ – Sokol Dolní Počernice ˝B˝ 3:2 (3:0)

Další mistrovské utkání nás čekalo na hřišti Dolních Chaber, týmu s nímž máme velmi nepříznivou bilanci vzájemných zápasů. A bohužel ani tentokrát si nedokázali odvézt ani bod:(. Proč se tak stalo? Odpovědí je několik, ale ta základní je že jsme první půli z větší části prospali a nechali domácím dost prostoru ke skórování. Sami jsme si sice také nějaké příležitosti vypracovali, ale opět stejná písnička…..nejsme schopni je proměnit. Druhá půle už byla o něčem jiném, tam jsme již přebrali otěže utkání my(opět další a další neproměněné šance), kontaktní gól ale přišel pozdě a už nebylo dost času alespoň na vyrovnání skóre. Z Chaber tak odjíždíme bez bodu, ale zlobit se můžeme jenom na sebe.

1. – 15.min – dost neurovnaná hra obou týmů, prakticky bez zakončení, na obou stranách se kopalo po dvou rozích, ale bez ohrožení branky. 18min – Bělouš zahrává rohový kop, domácí míč odvrací na vápno. Tam nikým nehlídán vypálí Fanda, střílí ale ze záklonu a střela tak jde dva metry nad. 20.min – tentokrát další roh zahrávají domácí, dostávají se i k zakončení, to ale dokážeme zblokovat a k dorážce už nemají domácí prostor. 21.min – domácí stoperem přehodí celou naší obranu, ta nestíhá navázat na únik útočníka a ten má tak snadnou práci, podél Píci střílí první branku utkání, 1:0. 23.min – další propadnutí obrany, naštěstí ho dokáže eliminovat Píca vysokým vyběhnutím a odkopnutím míče z nohy už už unikajícího útočníka. 25.min – hezká kombinace mezi Mišem, Kohym a Fílou, Bělouš ale střílí zbytečně z velké vzdálenosti a střele je tak lehce lapena domácím brankářem. 26.min – domácí nás dostanou do tlaku v našem vápně, my nejsme schopni ani nadvakrát míč rázně odkopnou a tak se dostávají k zakončení. Píca těžkou střelu vyráží před sebe a tam už je připravený další domácí hráč a lehce doklepává míč do sítě, 2:0. 32.min – další ranou do vlastních řad je nám nepozornost v bránění, kdy sice útok domácích zastavíme za cenu faulu, ale nezvládneme vůbec jejich rychlou rozehrávku. Domácí útočník jde tak opět sám na Pícu a nedává mu šanci,3:0. Během 10minut je tak zdá se po zápase:(. Domácí se zatahují do bloku a již nemají tolik míč na svých kopačkách a iniciativu přeci jen alespoň částečně přebíráme my. 32.min – Mára posouvá do strany na Beznyho, ten pěkným centrem najde hlavu TTéčka, střela ale míří mimo tyče domácí branky. 36.min – domácí se dostávají na dostřel Píci, střela je ale zblokována a míč si tak Píca lehce sebere. Máme stále častěji míč na kopačkách, ale nejsme schopni vytvořit si nějaký souvislejší tlak a nemáme tak na rozdíl od předcházejících zápasů zdaleka tolik brankových příležitostí. Domácí jsou v bránění pozorní a pokud můžou, tak se nebojí naši akci ukončit odkopem nebo taktickým faulem. Do poločasu se tak již nic závažnějšího nestane.

Do druhého poločasu chceme vstoupit tlakem na domácí a snažit se co nejdříve o zkorigování nepříznivého stavu. 49.min – trest.kop domácích Píca nadvakrát zkrotí a ihned rozehrává náš útok, míč dostaneme kombinací až na vápno domácích. Tam se ho ujme Mišo a utaženou střelou dá vyniknout domácímu brankáři, ten s námahou nadvakrát ale nakonec chytá. Teď už se tlačíme do útoku čím dál víc, domácí se naopak zatáhnou a čekají co vymyslíme. 53.min – po kombinaci Máry s Běloušem dostává míč opět Mišo, obtáčí se okolo dvou bránících domácích a polostřelou, polocentrem se snaží míč procpat před branku. Tam ale k naší smůle není z našich hráčů nikdo, míč tak projde až do zámezí. 55.min – domácí ojedinělý kontr do naší otevřené obrany skvělým zákrokem ukončuje Píca. 57.min – naše kombinace po pravé straně, Mišo posouvá na úplně volného Bělouše, ten ale ani nadvakrát míč nepropasíruje do branky domácích. 63.min – Gembi si u pravé lajny pohraje s obráncem(gajdy) a dává prudký centr před branku, tam se po míči natahuje Mára. Ten ale těsně před ním odkopává obránce, teď už se domácí neštítí žádného způsobu jak odvrátit míč ze svého vápna. 69.min – ihned po svém nástupu na hřiště se do obléhání domácí branky zapojuje Renda. Dostává míč od Bělouše a jeho střela jen těsně míjí domácí branku. 74.min – Bělouš kope roh, domácí ho odvrací zpět na jeho kopačky. Do domácího vápna tak míří další centr, míč pro sebe získává Kohy a konečně protrhává naší smůlu v zakončení, 1:0. Během oslavy gólu si na něm navíc vybíjí zlost jeden z domácích obránců a po druhé žluté kartě tak po právu opouští hřiště. 79.min – Bělouš se prokličkuje třemi hráči na levém křídle a přízemním centrem najde na desítce volného Horču, ten ale nabídnutou šancí pohrdne a trefuje před sebou stojícího obránce. 84.min – Gembiho uvolní přihrávkou Bezny, ten dává přesný centr do vápna, k přesnému zakončení se ale nedostáváme a domácí nadvakrát odkopávají míč do bezpečí. 88.min – Běloušuv centr z rohového kopu najde přesně hlavu Gembiho, brankář je ale připravený a míč chytá. 90.min – Kohy získá míč na obránci a posune ho na zcela volného Bělouše a ten protrhává svoji smůlu v zakončení, 2:3. Víc už bohužel nestíháme, rozhodčí ukončuje utkání a my tak díky prospané první půli nemáme ani bod:(. Je to hoši škoda, protože pokud bychom hráli tak jako ve druhém poločase celý zápas, tak to MOŽNÁ bylo na bodíky tři. Hoďme tento zápas za hlavu a pojďme se kvalitně připravit na poslední zápas podzimu…..Počerky důůůůraz!!!

GólyNejlepší hráčStřídáníKarty







74.min: J.Kohoutek
90.min: F. Běla





J.Kohoutek




45. min: M.Horčík (★★★) za P.Strouhal
45.min: J.Kőrbler (★★★) za A.Novotný
69.min: T.Maxa (★★★) za M.Pavlovský
69.min: R.Nápravník (★★★) za M.Verner
82.min: M.Minčič (★★★) za F.Fiala


75.min: ŽL. J.Kohoutek
L.Picek
★★★½
M.Beznoska
★★★½
P.Strouhal
★★★
T.Tomáš
★★★½
F.Fiala
★★★½
A.Novotný
★★★
A.Hamiollava
★★★½
F. Běla
★★★½
J.Kohoutek
★★★½
M.Pavlovský
★★★½
M.Verner
★★★½