Oči bolely, ale máme tři body.

Sokol Dolní Počernice B – FK Zlíchov B 2:1(1:0)

Další domácí mistrovské utkání jsme sehráli s rezervním týmem Zlíchova a jak už napovídá nadpis článku, pohledný fotbalový zápas to nebyl. Hrálo se na hlavním hřišti a to ještě rozhodně není po zimní přestávce v kondici, trávy poskromnu a s rovinou si také příliš nepotýká. A tak jsme příchozím diváku rozhodně příliš té fotbalové radosti nenabídli. Naštěstí pro nás byli hosté v koncovce poměrně neškodní a kromě upísknuté penalty si vypracovali jen jednu tutovou šanci. S tou ale naložili stejně jako s těmi našimi.

2.min – Kuba G. centruje z pravého křídla do vápna, tam jsou ale jen hráči hostů a míč odvrací. Jako první si ale odražený balón najde Citrón a střelou jen těsně míjí soupeřovu branku. 3.-11.min – spousta nepřesností na obou stranách. 12.min – Urbi zasekne balón a soupeř ho proběhne, má tak dostatek času na přesný křižný míč na Fílu. Tomu už zbývá pouze překonat brankáře, 100procentní šanci ale neproměňuje. 14.min – Píca se pokouší dlouhým výkopem uvolnit Fandu, tomu ale nakonec míč utíká do zámezí a k zakončení tak ani nedojde. 18.min – Fíla se proháčkuje na pravé straně přes tři protihráče a dává míč na volného Aleše. Ten střílí bez přípravy, ale střela je slabá a brankář ji tak lehce chytá. 19.min – další dlouhý výkop Píci tentokrát nachází Fílu, ten si skvělým prvním dotekem míč připraví a střelou podél brankáře otevírá skóre utkání, 1:0. 21.min – rohový kop hostů Píca podbíhá, Zlíchovští ale tuto drobnou chybku jinak v pohodě chytajícího Píci nepotrestají a střela jde vysoko nad. 23.min – hosté zahrávají dva rohy za sebou, oba ale dokážeme zpacifikovat a odvrátit. 25.min – centr hostů odvracíme na velké vápno, následuje nepřesná střela, můžeme si tak oddechnout. 27.min – Fíla vyšle do brejku Fandu, ten se sice do šance nedostává, ale alespoň vybojuje roh. Následně kopetři po sobě jdoucí rohy, hosté ale vždy dokážou zablokovat nebo odvrátit míč. 32.min – Mára se uvolňuje na levé a přesnou přihrávkou pobídne ke střele Fílu. Ten pálí sice razantně ale do středu branky a tak brankář na dvakrát míč chytá. 35.min – trestný kop Zlíchova dokáže Píca s troškou štěstí zpacifikovat. 37.min – opět si naděláváme starosti a opakujeme faulem situaci před dvěma minutami. Tentokrát jde střela z trestného kopu těsně kolem šibenice. 40.min – vybojujeme v dva rohy v rychlém sledu, ale bez většího ohrožení soupeřovi branky. 42.min – posledním vážnějším ohrožením branky je pokus hostů, nedokážeme dostatečně odkopnout v souboji míč. Ten si tak na střelu připraví útočník Zlíchova, tuto situaci ale nakonec se štěstím odvracíme. Zbytek poločasu je již jen dohrán z povinnosti, opět s řadou nepřesností.

Byť to dle zápisek nevypadá, tak prvním poločasem jsme se tak trochu protrápili. Vůbec jsme si nevěřili do kombinace a volili jsme často zbytečné dlouhé nákopy. Propadali jsme v mnoha soubojích a Zlíchov tak získával hodně odražených míčů. Do druhého poločasu je tak potřeba hodně zlepšit a zkvalitnit.

48.min – Urbi se prosazuje přes dva protihráče a už už posílá do sólového úniku Fandu, bohužel nám pomezní mává hraniční offside a je tak po šanci. 51.min – Mára se dostává do 100procentní šance, brankář Zlíchova ho ale dokáže vychytat. 53.min – naše hezká kombinace Citróna, Fandy a Máry hatí poslední nepřesná příhra na Fílu. 57.min – naše obrana vyrobí obrovskou hrubku a nechá propadnout míč na volného Zlíchovského hráče, naštěstí se vyznamená Píca. Rychlým výběhem maří jasnou šanci hostů. 62.min – trestný kop od kantýny zahrává Hami a málem nachytá hostujícího brankáře, ten s obrovskou dávkou štěstí odvrací střelu na roh. 64. Horča najde centrem hlavu Fíly, tomu se ale míč sveze a střela jde tak vedle. 66.min – Fíla vyveze míč na polovinu Zlíchova a poté dává do levé strany na Fandu. Ten se nezalekne přesily dvou soupeřových obránců a s míčem u nohy se dostává až k brankové čáře. Pak se pokouší nastřelit míč na nabíhajícího Tomáše G., ale těsně před ním míč trefuje obránce a míč končí v brance, 2:0. 70.min – rychlá akce po ose Fíla, Urbi, Citrón, poslední jmenovaný sice zakončuje střelou, ta je ale slabá a brankář tak nemá problémy. 72.min – Fíla si pohraje s dvěma obránci a obstřeluje brankáře, na malém vápně ale zvládne gólu zabránit vracející se obránce. 74.min – souboj Tomáše G. s hostujícím útočníkem je nesmyslně posouzen jako faul a hosté tak kopou pokutový kop. Píca si sice na míč šáhne, ale vytěsnit ho z branky nedokáže, 2:1. 75.-85.min – v této fázi se nám nic nedaří, dokážeme sice veškeré pokusy hostů odvracet, ale dopředu jako bychom neexistovali. 86.min – Bezny dává dlouhý míč do vápna hostů, míč propadne až na zadní tyč a Stouhymu nechybí moc aby vstřelil branku. Střela nebo spíše skluz končí nakonec těsně vedle. 88.min – Urbiho dlouhý míč propadne na osamoceného Tomáše G., hlavou ale jasnou šanci zahazuje. 89.min – Tomáš G. forčekinkem získá míč, ale opět v jasné šanci selže. 90.min – rozhodčí píská konec a my můžeme slavit.

Co závěrem….pravdou je, že jsme se zápasem tak trochu protrápili. Ale body zůstali doma a to se nakonec počítá. Příští zápas zajíždíme na půdu prvního týmu tabulky, je proto potřeba se pořádně připravit aby jsme byli důstojným soupeřem. Počerky důůůúúúúraz!!!!!

GólyNejlepší hráčStřídáníKarty






19.min. F.Běla
66.min: F.Fiala







A.Hamiollava





55.min: M.Beznoska(★★★½) za A.Novotný
55.min: T.Kőrbler(★★★) za J.Kőrbler
70.min: T.Lorenz (★★★) za M.Horčík
70.min: P.Strouhal (★★★) za F.Fiala
83.min: R.Kábele (★★★) za M.Verner




53.min: L.Urban




L.Picek
★★★★
M.Horčík
★★★½
A.Hamiollava
★★★★
J.Šesták
★★★½
L.Urban
★★★★
J.Kőrbler
★★★
O.Urban
★★★★
M.Verner
★★★★
A.Novotný
★★★
F.Fiala
★★★½
F.Běla
★★★★