Teď už víme, jak (ne)chutná ztratit zápas v nastavení…

DP „A“ – Čechie Uhříněves 0:1 (0:0)

Ano, víme, a ochutnali jsme, jak to bolí… Nestačí? Chceš se dočíst více o zápase? Pak neváhej přečti si celý článek. K tomu jsme vám díky Vláďovi Exnerovi připravili též fotogalerii.

Pražský fotbalový svaz se rozhodl nás hnát sprintem a tak oproti jiným krajům, kde začínají, my jdeme v krátkém sledu již do pátého herního kola. Příští zápas hrajeme opět na domácím hřišti a tentokrát v tradičním dni a čase – v sobotu 21.8. od 17:00 hod a hostíme TJ KYJE PRAHA 14. Tradiční vyhecované derby sousedů.

Vložené 15. kolo hrajeme ve středu ve večerním čase. Na naše hřiště zajíždí soupeř silný a obávaný, tým Čechie Uhříněves. Nastupujeme ve stejném rozestavění, které nám zatím přináší úspěchy. Sestava doznala změn, kromě již dříve avizovaných dovolenkových výjezdů tu máme nepříjemnost v podobě zranění Martina Hosnedla, jenž si poranil stehenní sval na pondělním tréninku. Nově se po zranění vrací do sestavy Dufek.

Soupis nejdůležitějších momentů utkání:

  • 3´ hosté hrozí z prvního rohového rohu hlavičkou, ale pod tlakem obránce míč jde mimo tyče.
  • 8´ Verner zatáhne míč po straně a přízemním centrem vyzve spoluhráče k zakončení. Ti jsou pokryti pozornou obranou hostů.
  • 11´ a rohový kop zahráváme i my. Zahráváme jej nakrátko, následuje krásný centr, který protečuje hlavou Cicala a na zadní tyči schází jen kousek Vajnerovi k dokončení díla. Bohužel míč proletí mimo brankovou konstrukci.
  • 16´ Jak rádi komentátoři po Bosákovsku říkají ukrytou střelou… Co to ukrytou? No jednoduše nečekaně mezi obránci propálenou z hranice vápna. No a takovou krásnou přízemní orazítkoval tyč uhříněvské branky.
  • 20´ hosté hrozí po zpětné přihrávce střelou z vápna, kterou však včasným protipohybem zastavuje Skoumal.
  • 26´ zahráváme rohový kop, hosté hrozí protiútokem, Dufek ztrácí odražený míč, ale naše obrana je pozorná a nenecháme soupeře dojít k zakončení.
  • 28´ hosté zahrávají dva rohové kopy, ale naše pozorná obrana oba zastavuje.
  • 32´ hosté nám zahrozí brejkem po naší pravé straně, centr a střela z vápna končí na tyči, před dorážejícím protihráčem ukopne Adamec na roh. Z něj se hosté dostanou po seběhnutí hráč na vápně do zakončení, ale míč posílají až nad ochrannou síť.
  • 49´ zahráváme Beerem trestným kop přízemní střelou, kterou golman vytěsní u tyče na roh. Po jeho rozehrání Pour fauluje ve vápně neúmyslnou hrou rukou do obličeje protihráče a rozhodčí tak zastavuje naší nadějnou kombinaci ve vápně.
  • 52´ balzám na mou brankařskou duši. Dan Hájek vytahuje nesmysl. Rozuměj vyráží střelu zpoza vápna, která mířila do horního rohu branky. Jen škoda, že u toho nebyl pan Novák se svým videem…
  • 58´ hosté zahrozí z rohového kopu a lehkou tečí na přední tyči posílají hlavou těsně nad břevno naší branky.
  • 69´ Prokop zastavuje nedovoleným zákrokem nebezpečný průnik středem hřiště. Z následného trestného kopu však soupeř nic nevytěží. Opět skvělá a pozorná obrana.
  • 73´ Cicala vyjede v kombinaci s Beerem od vlastního vápna, vyzve kolmicí Vinaře, který od poloviny hřiště zatáhne až do vápna, kde přihrávkou hledá naběhnutého Adamce, kterému však soupeř zakončení nedovolí.
  • 74´ Wahbi zahrává rohový kop na osamoceného Prokopa a jeho hlavička míří… tlačíme ji očima… ne těsně mine uhříněvskou branku.
  • 76´ trestný kop zahrává Wahbi, míč vypadne ze souboje a Skoumal zakončuje jen do golmana.
  • 78´ tlak pokračuje a zahráváme další rohový kop Vajner míč zpětnou přihrávkou posune na Skoumala, ale jeho střela zablokována na další rohový kop. Zahráváme Wahbim, na centr naskakuje Verner, ale je stažen rukama obráncem, ale penalta se nepíská.
  • 84´ další roh Wahbiho, ale obrana nás již v tomto případě nepustí do zakončení.
  • 85´ uhříněvský Podvín se vydá středem hřiště až do vápna (je až s podivem, že mu umožníme tak pohodlný zářez do našeho kompaktního obranného postavení a ve vápně kdy už se tváří v tvář chystá ke střele, tak mu Pour ukopne míč ve skluzu do… my jen tlačíme očima míč mimo tyče a podařilo se. Následný rohový kop ubráníme.
  • 91´ Když už se zdá, že zápas skončí smírně, přichází dlouhý nákop, Pour hlavičkuje v souboji jen do dorážejícího Hrubého, který využije toho, že je v náběhu a než se Pour otočí, tak využívá samostatného nájezdu a odražený míč dovede až do vápna. Střelou okolo našeho golmana rozesmutní všechny domácí hráče a fanoušky – prohráváme 0:1.

Rozhodčí nastaví jen 2 minuty a tak nám po radosti hostů není dán ani kousek možného času na reakci. A jak jsem psal v úvodu. Takový gól bolí, hodně bolí. Ale taková porážka může posílit. Nesmíme klesnout na mysli být odhodlaní tuto prohru odčinit již tuto sobotu.

Dolní Počernice – Čechie Uhříněves 0:1

GólyNejlepší hráčStřídáníKarty
Daniel Hájek55. min: Bilel Wahbi (★★★½) za Lukáš Dufek
58. min: Daniel Vinař (★) za Jan Šamša
78. min: Matěj Urban (★) za Vladimír Beer
83. min: Jaroslav Skoumal
Sestava
D. Hájek
★★★½
T. Adamec
★½
L. Pour
★★½
L. Vajner
★★½
M. Cicala jr.
D. Verner
½
J. Skoumal
J. Prokop
★★½
L. Dufek
V. Beer
J. Šamsa