První mistrák=první bod

SK Slovan Kunratice ˝B˝ – Sokol Dolní Počernice ˝B˝ 0:0

K prvnímu mistrovskému utkání sezóny 22/23 jsme zajížděli nadvakrát do Kunratic. Proč nadvakrát? Důvodem bylo odložení zápasu v původním termínu z důvodu nepříznivého počasí(hřiště bylo komplet pod vodou) a hrát se tak nedalo. Čekal nás tak další přejezd přes jižní spojku, tentokrát v týdnu.

K zápasu jsme nastoupili v poměrně slušné sestavě a byť několik kluků chybělo, tak by se možná v budoucnu na této sestavě dalo stavět. Úvod utkání byl opatrný, nikdo nechtěl udělat chybu a tak měla většina přihrávek obou týmů směr spíše do zadních řad. Po pár minutách jsme se přeci jen osmělili a Fíla B. po dravém průniku na levém křídle vybojoval první roh. 8.min – roh skvěle zahrává Bělouš, míč si na malém vápně najde Hami a my už zvedáme ruce nahoru…..zčista jasna se ale na brankové čáře objevuje domácí brankář a skvěle nám tak zabraňuje ujmout se vedení. 10.min – další z mnoha průniků Fíly B., tentokrát si míč navádí na střelu, míč mu ale sjíždí z nártu a jde vysoko nad. Útočí i domácí, ale naše obranná vozba se zatím zdá pevná. Hra se postupně značně zrychluje a byť je poměrně vyrovnaná, tak několik zajímavých okamžiků by se našlo. Několikrát se pokoušíme o střelu ze střední vzdálenosti, potýkáme se ale se značnou nepřesností a slabou razancí. Další obrovskou šanci tak máme až díky vybojovanému rohovému kopu Tomášem L. 25.min – tentokrát ho zahrává Kuba a míč si opět nalézá hlavu Hamiho a jen centimetry uchránili domácí od pohromy, míč trefuje spojnici branky. 30.min – Kuba uniká po pravém křídle, nezazmatkuje a přihrávkou na vápno osloví ke skórování Tomáše L. Ten ale v jasné šanci selže a branku přestřelí. 38.min – první velká šance domácích(né že by neměli žádné pokusy o střelbu), po několika přihrávkách středem, střílí naštěstí pro nás sice umístněnou ale slabou střelou domácí útočník. Píca si se střelou lehce poradí. 40. min – kopeme další roh, míč se po několika odrazech dostane k Balimu(Filip Balaž). Ten se se sobě vlastní vervou vrhne do souboje na desítce s domácím hráčem, souboj je to tvrdý ale korektní. Bohužel se Bali v tomto souboji zraní a do druhé půle už nenastoupí.

Ve druhém poločase se postupně karta obrací , tak jak j sme měli v první půli navrch m y, tak teď hrají prim domácí. 50.min – po rohu domácích jde hlavička jen těsně nad. 60.min – hezká kombinační akce domácích, po které následuje velké ohrožení naší branky. Střela jde jen těsně vedle. 63.min – další střelecký pokus domácích, Píca vyráží na roh. Domácí rozehrají roh a mají další příležitost, tentokrát hlavou těsně nad. 72.min – další domácí roh, Píca vyboxovává míč, ten se ale odráží od TT a směřuje do naší branky. Tak né, Aleš na poslední chvíli skluzem vykopává z brankové čáry. 77.min – kontrujeme na druhou stranu, Fíla už už si připravuje míč na střelu, míč mu ale na poslední chvíli ukopává domácí obránce. Bělouš si hned bere míč a kope roh. Adresuje ho na hlavu Urbiho, hlavička jde jen těsně nad. 80.min. – už trochu šlapeme vodu a tak se to na nás valí, další střelecký pokus domácích končí v ochranné síti na naší brankou. 84.min – domácí se díky skvělé kombinaci dostávají do jasné šance, Píca ale neskutečným zákrokem zabrání míči v cestě do branky. A přestože nás domácí ke konci utkání opravdu drží v šachu tak dokážeme odolat a odměnou je nám tak první bodík v sezóně.

GólyNejlepší hráčStřídáníKarty
CELÝ TÝM:)45. min: František Fiala (★★★½) za Filip Baláž
56. min: Jakub Korbler (★★★½) za Adam Hamiollava
60. min: Mikuláš Minčič (★★★½) za Martin Horčík
80. min – Jaroslav Ludvík (★★★½) za Lukáš Urban
63. min: Aleš Novotný ŽL.
85. min: Jakub Kohoutek ŽL.
L.Picek
★★★★
T.Tomáš
★★★★
P.Strouhal
★★★★
F.Baláž
★★★★
M.Horčík
★★★½
T.Lorenz
★★★★
A.Hamiollava
★★★★
A.Novotný
★★★★
J.Kohoutek
★★★★
L.Urban
★★★★
F.Běla
★★★★