Konečně nám to tam začalo padat:).

Sokol Dolní Počernice ˝B˝ – Sokol Královice ˝B˝ 6:2 (3:0) – další, z pro nás dost nepříjemných soupeřů, dorazil na naše hřiště. Navíc jsme den, dva před tímto zápasem přišli o brankáře(nastoupit tak musel hráč z pole, navíc byl na hřišti po třech měsících). S týmem z Královic jsme za poslední dvě utkání inkasovali 14branek a tak jsme zkusili vsadit na jiný styl hry než ve dvou předešlých propadácích. Bylo to trochu riskantní, ale nakonec se tato varianta ukázala jako skvělá. Kluci navíc dodržovali přesně to co jsme si před zápasem řekli a nemuselo zůstat jen u šesti branek v síti soupeře. Jak se ale říká ˝nebuďme nenažraní˝ a vzhledem k útočné síle Královic taky trochu pokory:).

1.min – ano hned od začátku se hrneme do útoku, Hamiho střela je ale slabá a gólman jí tak chytá. 3.min – další pokus má na krku Márá, tentokrát je střela sice tvrdá ale jde jen těsně nad. Jsme v dobrém rozpoložení a využíváme každou možnost k útoku, na jistotě směrem do obrany nám zase dodává sebevědomý Vesi v brance. 5. – 22.min – hra se postupně vyrovnává a ani hoši z Královic se nechtějí nechat zahambit a snaží se postupnou kombinací propracovat k zakončení. To je však buď hodně nepřesné nebo ho směle dokáže zpacifikovat Vesi. 23.min – po křídelní kombinaci mezi TTěčkem a Beznym, vhazuje dlouhý aut právě TTéčko. Míč po několika tečích a odrazech vypadne na penaltě v královickém vápně a tam si ho najde Kohy, 1:0. 25.min – neuběhnou ani dvě minuty a situace se takřka opakuje, TTéčko tentokrát cíleně najde hlavu Máry a ten prodlužuje dlouhý aut na úplně volného Hamiho, 2:0. V útoku jsme teď hodně aktivní(byť né tak přesní jako v předešlých gólových situacích) a trochu tak zapomínáme na zadní vrátka. Obrana ale zatím zvládá veškeré nebezpečné situace zpacifikovat a když už něco projde k Vesimu, tak si s tím dokáže poradit. 40.min – Hami trochu zažene křižným míčem Beznyho, ten ho přesto ještě dokáže zachytit na hřišti a centruje do vápna hostů. Tam využije zaváhání obrany Kohy a dostane se ke střele. Brankář ji ale se štěstím vyráží, jenže dost nešikovně přímo k nohám Bělouše, 3:0. Do půle už se nic oku lahodícího nestane a tak jdeme do šaten s náskokem tří branek. O poločase musíme obměnit rozestavení a to z důvodu dvou nucených střídání, pro zranění musejí ven Hami a Strouhy.

Druhý poločas se hra hostí přeci jen zvedla a několikrát nás dostávají do presu, ten na sebe ale vytváříme hlavně my sami a to velmi nepřesnými přihrávkami. Nutno ale podotknout, že hřiště už bylo dost ˝poničené˝, nicméně bylo pro oba týmy stejné. Nám ale v obranných zákrocích, nezákrocích hodně pomohlo. 64.min – po naší další chybě už si ale královický útoční se situací poradí a snižuje skóre, 3:1. 65.min – naštěstí dokážeme prakticky z protiútoku odpovědět, hostující brankář odkopává trochu nešikovně na střed hřiště. Tam vyhrává hlavičkový souboj Aleš(ano Aleš) a míč se tak dostává k Márovi. Ten se moc nerozpakuje a pálí bombu na branku hostí. Přichází velké zaváhání brankáře, kdy mu míč skrz nohy propadá do branky, 4:1. 69.min – hosté zahrávají rohový kop, odvracíme TTéčkem přímo k nohám Urbiho. Ten se nerozpakuje a ihned směřuje dlouhý míč za posledního obránce Královic. Míč si nabere Kohy a samostatný nájezd(kdy se jen těsně vyhne kose posledního obránce) proměňuje, 5:1. 71.min – Bělouš roztáhne hru přes celou šířku až na Beznyho, ten si jedním dotekem připraví míč a skvělým a hlavně přesným centrem osloví k dokonání hatricku Kohyho, 6:1. Skóre nám tak dovoluje prostřídat i hráče, jež nemají tak velkou minutáž. Zároveň vystřídat hráče, kteří už toho mají ˝plné kecky˝. 90.min – už jsme tak trochu na oslavach a tak dovolíme hostům ještě jednu korekci skóre, 6:2.

Co na závěr – Královice jsme díky vhodně zvolené taktice nakonec opravdu přestříleli. Sice ve mě trochu hrklo, kdy o počasové pauze muselo dojít na dvojí střídání, ale i ti co přišli na hřiště jako náhrada to skvěle zvládli. Sice jsme se pár chybám nevyvarovali, ale při počtu vstřelených branek jsme si to mohli nakonec dovolit:). A tak jsme si mohli zakřičet – Královice, Teplice….buk… :).

GólyNejlepší hráčStřídáníKarty


23.m: J.Kohoutek
25.m: A.Hamiollava
40.m: F. Běla
65.m: M.Verner
69.m: J.Kohoutek
71.m: J.Kohoutek



J.Kohoutek

40. min: A.Novotný (★★★★) za A.Hamiollava
46. min: M.Čížek (★★★★) za P.Strouhal
75. min: R.Kábele (★★★½) za M.Verner
75. min: T.Lorenz (★★★½) za F.Fiala




M.Veselý
★★★★
T.Tomáš
★★★★½
P.Strouhal
★★★★
Z.Prajs
★★★★½
F.Fiala
★★★★
M.Beznoska
★★★★½
A.Hamiollava
★★★★
F. Běla
★★★★½
J.Kohoutek
★★★★½
L.Urban
★★★★½
M.Verner
★★★★½