Obě koncovky poločasů pohřbily šance na lepší výsledek.

Sokol Královice ˝B˝ – Sokol Dolní Počernice ˝B˝ 2:1(1:1)

V sobotu jsme zajížděli na horkou půdu do Kralovic. Při utkáních s tímto soupeřem vždy padá hodně branek a nebýt naší vychýlené střelecké mušky, bylo by tak i tentokrát. Domácí mají tým složený z vysokých a fyzicky dobře disponovaných hráčů a tak hrozí prakticky z každé standartní situace. My se naopak snažíme o kombinační hru a brejkové situace.

2.min – hned v úvodu se nám povede rychle zakombinovat a Fílou posíláme do samostatného nájezdu Citróna. Ten ale v obrovské šanci selhává a sřílí přes nohu přímo do brankáře. 4.min – další naše kombinační akce po ose Hami, Citrón, Fíla, se posledně jmenovaný dostává ke střele, ta je mu ale zablokována. 8.min – opět kombinuje od vlastní branky, Citrón se pokouší dát do samostatného nájezdu Fílovi, tomu ale na poslední chvíli doslova ukradne z kopaček míč domácí obránce. 10.min – pokračujeme v tlaku, Mišo dává Fílovi do levého křídla, ten se zbaví protipohybem obránce a střílí. Na poslední chvíli mu další vracející obránce ale střelu zblokuje a pro brankáře je tak snadné míč sebrat do náručí. 13.min – citrón nachází Fílu, tomu ale na poslední chvíli ukopne obránce míč a my tak budeme zahrávat rohový kop. Fíla nachází hlavu Máry, hlavička ale není příliš prudká a tak si brnkář poradí i s touto střelou. 20.min – centr Hamiho projde celým vápnem až k osamocenému Márovi, brankář ale jeho střelu dokáže vyrazit. Míč se dostává až na kraj hřiště, kde ho ihned vrací do vápna Míšo, míč si najde Fíla a nůžkami parádně střílí. Gólman si ale dokáže poradit i s tímto parádním pokusem. 23.min – Filip B. ztrácí při vyvážení míč a útočník se pokouší ihned o přehození Píci, ten ale dokáže střelu vyrazit na roh. 25.min – domácí zahrávají rohový kop, ten dokážeme odvrátit a jdeme ihned do brejku. Fíla posouvá míč na Horču, ten si ho poladí na svoji silnější levačku a vymetá šibenici domácí branky, 0:1. 30.min – Hami skvěle uvolní Fílu, tomu ale další jasnou tutovku se štěstím likviduje domácí brankář. 35.min – centr domácích trochu podbíhá Hami a tak domácí hráč hlavičkuje přesně k tyči. Píca ale zázračně míč dokáže vyrazit, ale než se dokážeme srovnat v obranné linii tak mají domácí další střelecký pokus, i s ním si ale dokáže Píca poradit. 40.min – Fíla se dokáže na pravé straně uvolnit a centrem vyzve ke skórování Máru s Citrónem, oba ale k naší smůle na míč nedosáhnou. 42.min – domácí zahrávají trestný kop z levé strany a zdánlivě lehce odvratitelný míč(do míče šli Filip B. a Alda) naservírujeme domácímu hráči přímo na hlavu a ten šancí nepohrdá, 1:1. Tím se první poločas uzavírá a domácí nám tak dávají lekci z produktivity.

46.min – centrem se pokouší někoho nalézt Citrón, obránci ale odrazí míč zpět k němu, tak se ihned pokusí o střelu. Střela je ale slabá a domácí brankář s ní nemá problémy. Od této chvíle mají herně i kombinačně navrch, nám se nedaří ani jednoduché přihrávky. Paradoxně si nevytvoří žádnou větší šanci, tu naopak máme po delší odmlce my. 62.min – Renda dává do běhu Fílovi, ten si rovná míč na střelu ale ta jde vysoko nad. 68.min – skvělou kombinační souhrou nás domácí vyšachují a dostanou se až do vápna, Píca je ale připravený a chytá. 70.min – Renda posílá přihrávkou do brejku Citróna, ten navede míč lehce do těžšího střeleckého úhlu a v další gólovce nastřeluje brankáře. 77.min – opakuje se totožná situace, jen jde pro změnu do brejku Fíla…a i on trefuje stojícího brankáře. Obě střely stačilo uklidit ke kterékoliv z tyčí a brankář by byl překonán. 83.min – trestný kop zahrává Fíla, střela jde nad. 85.min – a stejně jak jsme doplatili na střeleckou nemohoucnost v poločase prvním, i ten druhý zakončujeme chybkou a domácí nás opět trestají. Horča se snaží zpracovávat těžký míč, namísto odhlavičkování míče do autu a trefuje si ruku. Domácí rozehrávají trestný kop a po několika odrazech míč končí v naší síti,2:1. Do konce utkání už nemáme moc sil a domácí si výhru zkušeně pohlídají.

Jaká škoda, soupeře jsme měli doslova na lopatě. Stále je to ale stejná písnička, na jednu branku potřebujeme snad 100pokusů…………………………….Utkání nás bolelo, bylo plné ostrých soubojů a hlavně díky fyzické indispozici jsme často ze soubojů vypadávali. Na druhou stranu, v některých momentech byla radost se na naši kombinační hru dívat, samozřejmě k tomu přispěl i soupeř, který byl také technicky vyspělý. Hlavu vzhůru a pojďme trochu potrénovat, bez toho přeci nejde, Počerky důůůůúúraz!!!

GólyNejlepší hráčStřídáníKarty





25.min: M.Horčík







O.Urban





46.min: R.Nápravník(★★★★) za A.Hamiollava
70.min: M.Minčič(★★★½) za M.Pavlovský
70.min: T.Kőrbler (★★★½) za A.Novotný
85.min: R.Kábele (★★★) za M.Horčík





35.min: M.Pavlovský
37.min: M.Verner




L.Picek
★★★★
M.Horčík
★★★★
F.Baláž
★★★★
T.Tomáš
★★★★
F.Fiala
★★★★
A.Hamiollava
★★★★
O.Urban
★★★★
M.Verner
★★★★
A.Novotný
★★★★
M.Pavlovský
★★★★
F. Běla
★★★★