Nepřesnost v zakončení rozhodla.

Sokol Dolní Počernice ˝B˝ – SK Dolní Chabry ˝B˝ 1:3 (1:1).

K dalšímu mistrovskému utkání k nám dorazili hoši z rezervního týmu Dolních Chaber, tým plný mladých a běhavých hráčů. Navíc se zřejmě daleko víc v dětství počůrávali než my, někteří by totiž mohli směle nastupovat i na hřištích s basketbalovými koši(z čehož pramenila i obrovská převaha v hlavičkových soubojích). Nám se navíc končící sezónou rozšířil nešvar v podobě absencí na zápasech a tak nastupujeme nekompletní.

5.min – Urbi nachází přesně adresovaným dlouhým míčem Fílu, ten na druhý dotek hledá Rendu. Přihrávka je ale o chloupek nepřesná a tak je konec slibné akce. 7.min – Horča snadno ztrácí míč a hosté ho směřují do vápna. Tak se trochu nešťastně odrazí od Aldy a útočník je tak v obrovské šanci, Filip ale skvělým zákrokem míč vyráží a odražený míč máme již pod kontrolou. 8.min – další z Urbiho přenesení jde tentokrát na Fandu, ten předloží míč na střelu Rendovi, tomu ale střela nesedne a míč jde mimo brankovou konstrukci. 10.min – Hami se proháčkuje přes dva bránící hráče a střílí, další obránce mu ale do střely vloží nohu a míč tak končí v zámezí. 11.min – Renda dává míč mezi dvěma obránci na rozeběhnutého Fílu, tomu ale míč těsně před přebráním sbírá brankář. 15.min – Citrón si pro sebe vybojuje balón a z 20metrů zkouší štěstí, střela je ale nepřesná. 28.min – dlouhý míč od Fandy zpracovává na křídle Fíla, dává pod sebe na Aldu. Ten hned z první nastřeluje do malého vápna, nikdo z našich ale na tuto pobídku nereaguje. A to je velká škoda, protože byla prakticky volná cesta ke skórování. 34.min – Hami, po kombinaci s Rendou, střílí. Střela je ale slabá a navíc míří doprostřed hostující branky. Do konce poločasu mají herně mírně navrch hosté, často však volí hru s dlouhými nákopy. A tyto situace prozatím zvládáme řešit ku našemu prospěchu. Bohužel podobný styl volíme i my, a tak úplně vynecháváme ze hry jak Rendu tak i Fílu(vysocí stopeři nemají s dlouhými nákopy žádné problémy).

46.min – Fíla díky presinku získává míč a dává Fandovi, tomu ale v poslední chvíli odskočí míč a je tak po obrovské šanci. 47.min – hosté se kombinací dostávají na dostřel naší branky, Filip ale střelu vyráží na roh. Roh dokážeme odvrátit do bezpečné vzdálenosti od naší branky. 55.min – Citrón se hezky prosmýkne po brankové čáře a dává míč pod sebe na volného Hamiho. Jeho první střelu dokáže vyrazit brankář a druhou čistou gólovku, opět zakončuje Hami, zase vykopne z brankové čáry obránce.56.min – roh Horči, Márova hlavička jde těsně nad. 57.min – kombinace Fíla, Renda, Citrón, Fanda, končí další tutovkou, kterou Fandovi ale chytá hostující brankář. Kopeme roh, z něj se opět dostává do zakončení Mára, tentokrát nohou, ale opět trochu nepřesně jak by sám chtěl. 59.min – Urbi posouvá na střed hřiště Rendovi, ten ustojí několik soubojů a až ve vápně se odhodlá ke střele. Tak jde ale do tyče, naštěstí pro nás jde ale Renda za míčem jak buldok a svojí střelu dokáže do branky dorazit, 1:0. 62.min – další kombinace hostů, už už se jejich útočník chystá zakončovat, ale na poslední chvíli dokáže střelu zablokovat Mára. 65. min – Fíla si všímá příliš vysunutého brankáře hostí a zkouší ho z poloviny hřiště přelobovat, míč ale letí nad. 67.min – Horča nechává příliš prostoru útočníkovi hostů, ten si tak v pohodě navede míč až do vápna a obstřelem překonává Filipa, 1:1. Po našem povedeném vstupu do druhého poločasu se hra vyrovnává a kvalita se lehce přelévá na stranu Chaber. Nedaří se nám víc držet balón a navíc opět akce řešíme dlouhými(krátkými)balóny na hlavy připravených stoperů hostí. 74.min – trestný kop Chaber, míč končí na břevně naší branky. 78.min – další ohrožení naší branky je po zahraném rohovém kopu hostů, střela hlavou jde jen těsně nad. Hosté hrozí zejména vzduchem, kde mají jasnou převahu. Přečkáme sérii několika rohů a když už se zdá, že to přečkáme bez ujmy tak vyrobíme další velkou chybu. 87.min – hosté zahrávají přetažený rohový kop. Horča hlídá útočníka nepochopitelně z opačné strany….ten má tak prostor přesně zacílit. Střela jde ale jen do tyče, přesto se míč po několika odrazech dostane ke stejnému hráči a opět je neobsazený(Horča). Zakončuje tak do odkryté branky, 1:2. 90.+2.min – zmar zmarů tak dokoná ještě Urbi, který se snaží míč nenakopávat ale chce ho rozehrát do šíře hřiště. Hráč Chaber si po vypíchnutí míče navede balón do vápna a podél Filipa dává pečetící branku, 1:3.

Co závěrem….hosté proměňovali šance, takže asi zaslouženě vyhráli. Je ale obrovská škoda, že se potápíme vlastními školáckými chybami. Je potřeba být stoprocentně soustředěný po celý zápas. V sobotu nás čeká poslední mistrovský zápas této sezóny, tak si ho pojďme užít a zahrát si hezký fotbal.

GólyNejlepší hráčStřídáníKarty





59.min: R.Nápravník







J.Šesták





77.min: P.Strouhal(★★★) za F.Fiala
87.min: R.Kábele(★★½) za M.Horčík










F.Drastík
★★★
M.Horčík
★★½
M.Štěpán
★★★½
J.Šesták
★★★½
L.Urban
★★★½
F.Fiala
★★★½
O.Urban
★★★½
R.Nápravník
★★★½
A.Hamiollava
★★★½
A.Novotný
★★★½
F. Běla
★★★½