Na úvod sezóny nám byly darované tři bodíky.

SK Slovan Kunratice ˝B˝ – Sokol Dolní Počernice ˝B˝ 1:2(0:1).

Na rozjezd nového soutěžního ročníku zajíždíme v prvním kole na horkou půdu Kunratic. Jak už napovídá nadpis článku, vítězství nám domácí doslova darovali. Nejprve za stavu 1:0 pro nás neproměnili pokutový kop a pak hlavně svojí nedisciplinovaností v závěru utkání, kdy v době svého největšího tlaku dva hráči zbytečně oslabili svůj tým vyloučením. Ale pojďme popořádku.

Začátek zápasu je hodně neurovnaný a nervózní, obě mužstva nechtějí udělat chybu. 4.min – tu první, trošku zbytečnou uděláme my Mišem. Trochu až dětsky fauluje a domácí tak mají možnost v podobě trestného kopu, dokážeme ho ale poměrně lehce odvrátit. 7.min – Urbi dlouhým míčem najde Fílu, ten se zbaví jednoho obránce a na hranici vápna zkouší pozornost domácího brankáře obstřelem, střela jde těsně vedle. 13. – 15.min – tři rohové kopy domácích v těsném sledu, vždy si si z danou situací dokážeme poradit a roh odvrátit do bezpečí. 17.min – trestný kop Fíly míří do nebezpečného prostoru domácího prostoru před brankou, nikdo z našich hráčů ale nenajde odvahu jít do centru. 23.min – náš první roh a hned je to pro domácí nebezpečné, po několika tečích se dostává míč k Urbimu. Míč mu ale nakonec doslova na poslední chvíli sebere z kopačky brankář. 28.min – chybka Áši při rozehrávce, sám jí ale dokáže napravit a nedovolí útočníkovi vystřelit. 30.min – Áša odvrací dlouhý nákop na domácí útočníky k nohám Fíly, ten ihned posouvá ve středu volnému Hamimu. Hami nezazmatkuje a na druhý dotek krásně uvolní úplně volného Vína, ten už dílo jen dokoná do dokonalého stavu, 0:1. 31.min – prakticky ihned po získání míče můžeme opět skórovat, Mišo uvolňuje Fílu, jeho střelecký pokus je ale nadvakrát zablokován. 32.-44.min – hra je hrozně neurovnaná, oba týmy volí rozehrávku dlouhými nákopy, s tímto stylem hry si ale obě obrany vědí rady. 45.min – naše ztráta na polovině hřiště, Áša vše hasí na hranici velkého vápna. Rozhodčí ukazuje ale penaltový puntík, jde se poradit s pomezním a….domácí zahrávají pouze rohový kop, ten odvracíme.

O poločasové pauze trochu zaburácím(později se ale ukáže že zbytečně), tým nabádám k rozehře na krátko, roztažení hry do stran a hlavně k většímu pohybu. V tom nás totiž domácí jasně předčili!!!

Bohužel v druhé půli opět pokračujeme neurovnanou hrou, plnou nepřesných přihrávek. 46.min – TT špatně přihrává a při následném pokusu opět získat balón fauluje, domácí tak mají hned příležitost v podobě tr.kopu. Míč dokážeme odvrátit do bezpečné vzdálenosti od branky. Domácí koušou, jsou víc na míči, naštěstí pro nás si ale nejsou schopni vytvořit větší šanci. 58.min – přesto ze svého mírného tlaku dokáží vydolovat alespoň rohový kop a po jeho zahrání a zbytečném a netaktickém faulu Šestyho, dokonce pokutový kop!!! Domácí hráč ho zahraje ale jako ragbyový rojník vysoko nad naši branku. 56.min – dlouhý pas od Vína si najde Renda, ve velké šanci ale neuspěje a brankář jeho šanci chytá. 58.min – Hami dostává do středu hřiště míč a z první křižným pasem po zemi uvolňuje na křídle Fílu. Ten si míč navede až k brankové čáře a přízemním centrem nachází přesně nastavenou nohu Áši mladšího, 0:2. 67.min – domácí útočník trošku naslepo centruje před naši branku kde je jediný domácí hráč, bohužel po sledu několika našich slabších chvilek(TT špatně hlavou lízne míč, Bezny nestihne na změnu směru zareagovat), se míč k onu hráči dostane. Píca ještě dokáže pohromu odvátit, na dorážku dalšího nepokrytého hráče už ale nemá, 1:2. 75.min – Píca předvádí těžký zákrok po hlavičce domácího hráče a odvrací na roh, ten už dokážeme zpacifikovat. 81.min – domácí hráč se pouští do trochu zbytečného kličkování na vlastní polovině, trochu nešťastně navíc při tomto manévrování dostává křeč a aby zabránil našemu možnému útoku tak míč zastavuje rukou. Nemůže následovat nic jiného než žlutá karta a protože je druhá, tak jde hráč po červené ven. Zatím co my se snažíme přesilovku řešit držením balónu, tak domácí stále myslí na vyrovnání. 85.min – dokonce se do jedné slibné šance dostávají, ale první střelu vyráží Píca a druhá jde nad. Pokoušíme se uvolňovat dlouhými míči Horču, tomu ale vždy trochu něco chybí aby se záměr povedl. 88.min – přesto de facto vyřeší koncovku utkání právě on, dává si balón okolo posledního obránce a ten ho nekompromisně sestřelí. Nemůže následovat nic jiného než další červená, domácí tak dohrávají zápas v devíti a zápas dospěje ve stejném skóre do úplného konce.

Na závěr bych jenom dodal, že jako tým musíme rozhodně přidat. Kunratičtí hoši byli rozhodně běhavější a hráli s výrazně větší chutí. Celkově měli tým mladší a to asi rozhodlo, nejsou ještě tak vyhraní a často dělali dorostenecké chyby. Navíc ta jejich nedisciplinovanost….Rozhodně zkušenější tým by nám takto tři body nedaroval. Přesto musím celý tým pochválit, že my jsme se vyprovokovat nenechali a nakonec i s troškou štěstí urvali první tři bodíky. Tréninky tento týden neobvykle st a čt od 18:30!!!

střídání, branky, karty
GólyNejlepší hráčStřídáníKarty
30.min: D.Vinař
57.min: J. Vycpálek ml.
Jan Vycpálek st.46´ R.Nápravník (★★★) za A Novotný
46´ J.Vycpálek ml. (★★★½) za O.Urban
62´ M.Horčík (★★★) za A.Hamiollava
62´ M.Beznoska (★★★) za J.Šesták
73´ J.Körbler (★★★) za D. Vinař
35´ A. Novotný

sestava

rozestavení 4 – 1 – 3 – 2

L.Picek
★★★½
J.Šesták
★★★½
Jan Vycpálek st.
★★★½
Tomáš Tomáš
★★★½
L.Urban
★★★½
A.Hamiollava
★★★½
O.Urban
★★★
M.Pavlovský
★★★
A.Novotný
★★★
F.Běla
★★★½
D.Vinař
★★★½