Doma na Raptory umíme.

Sokol Dolní Počernice ˝B˝ – Raptors Prague ˝B˝ 3:0 (3:0).

První domácí utkání nového ročníku nám byli soupeřem hoši z Raptors, tým složený z hráčů majících domovinu snad ve všech částech světa. Na jaře nám uštědřili debakl(6:0!!!) a tak jsme jim měli co vracet. Sestava doznala několikero změn, převážně z důvodu dobíhajících dovolenek. Tým byl na zápas hodně nažhavený a podle toho to i na hřišti vypadalo. Raptoři možná měli o malinko větší držení míče, do žádných větších šancí jsme je ale v průběhu zápasu nepouštěli. Zápas se rozhodl prakticky po odehrání úvodních 20 minut, šancí jsme sice ještě měli dostatek, ale to naše zakončení…

1.mim – po faulu na Fílu kope sám faulovaný trest.kop do vápna hostů, odražený míč si najde TT ale hradbu obránců neprostřelí. 3.min – Urbi dává do křídla na Fílu, ten krásně uvolňuje na středu volného Máru, střela mu ale nesedne a míč končí nad brankou. 5.min – Horča dává dlouhý křižný míč na Fílu, ten si ho chce ztlumit prsami, ale míč mu odskočí k nabíhajícímu Mišovi. Ten z první pálí na branku a střela se ujímá, vedeme 1:0. 10.min – další dlouhý balón od Horči, tentokrát po lajně na Ášu ml. Ten utíká všem obráncům a centrem hledá nabíhající spoluhráče, obránci ale dokáží centr zblokovat a tak kopeme pouze roh. Z něj nic nevytěžíme. 13.min – Áša sen. odebere čistě míč útočníkovi a posune ho na Miša. Ten na druhý dotek najde rozeběhnutého Fílu a ten svůj brejk zakončí tak jak má, 2:0. 18.min – tentokrát hrozba pro naši branku, hosté mají výhodu trest. kopu ale Píca míč lehce chytá. 20.min – Áša sen. najde přesně vyjetého Horču, toho ale zradí zpracování. Naštěstí je u něj další náš hráč, Fíla, ten si míč dvakrát posune směrem k brance a….3:0. 24.min – Fíla uniká po levém křídle obráncům a dává dlouhý míč před branku hostí na Ášu ml., tomu ale střela ve 100% šanci nesedne a míč jde těsně nad. 25. – 35.min – hosté se z těžkého directu dokáží oklepat a mají herně navrch, naštěstí nejsou silní v poslední fázi svých útočných výpadů a skóre se nemění. 38.min – Fíla z levého křídla otáčí hru na volného Horču, ten si navede míč blíže ke středu branky a pálí, jen těsně nad.

První poločas tak jasně vyzněl v náš prospěch. Né že by se nenašly hluchá místa v naší hře, ale střelecky se nám první poločas povedl. Do druhé půle jsme nuceni vystřídat, na místo Aleše(natažený sval) se posouvá Bezny.

48.min – naši útočící hráči vytvoří na obranu tlak, odražený míč si navede do další 100% šance Fíla a ….tentokrát nechá vyniknout hostujícího brankáře. 49.min – Mára ztrácí zbytečně míč, útočník ale naštěstí následně prováhá okamžik ke střele a ta končí nakonec vedle naší branky. 52.min – Fíla uvolňuje do pravého křídla Horču, ten už se připravuje k zakončení. Míč mu v posledním okamžiku ale ukopává vracející se obránce a to tak nešikovně, že si málem dává vlastní branku. 68.min – Fíla dává pod sebe na Beznyho, ten z první adresuje centr na Kubu. Jeho hlavičkový souboj s obráncem končí na břevně hostující branky. 70.min – Fanda uniká po křídle hostující obraně a adresným centrem najde opět Kubu. Ten ale vteřinku zaváhá a míč mu z nohy na poslední chvíli ukopává obránce. 71.min – Bezny z 30m vypráší rukavice hostujícímu gólmanovi. 72.min – po sérii přihrávek Mára, Bezny, Urbi a Fanda, posledně jmenovaný najde opět v gólovce Fílu. Ten se špatně zorientuje a střílí těsně vedle. 76.min – ojedinělá šance hostů se vykrystalizuje po rohovém kopu. Nikým nehlídaný Raptor se pověsí do vzduchu a míč z jeho hlavy už už míří do naší branky, Píca ale prokáže skvělý reflex a míč dokáže odvrátit na další roh, ten už s přehledem odvracíme. 80.min – Bezny opět zkouší připravenost brankáře hostí, tentokrát z 20metrů, je ale připraven a míč na dvakrát zpacifikuje. 85.min -Fílův obstřel končí jen těsně vedle branky Raptors. 86.min – TT zkouší dalekonosnou bombou překvapit brankáře hostí, střelu ze 40metrů ale brankář lehce chytá.

Druhý poločas byl herně obdobný tomu prvnímu, Raptors lepší na míči, šance jsme si ale vytvářeli hlavně my…..jen to zakončování:). Teď nás čekají dvě utkání na hřištích soupeřů, tak uvidíme z navážeme na tento kvalitně odehraný zápas…Počerkýýýyy důůůúúúúraz!!!

střídání, branky, karty
GólyNejlepší hráčStřídáníKarty
5.min: M.Pavlovský
13.min: F.Běla
20.min: F.Běla
celý tým!!!46´ M.Beznoska (★★★★½) za A Novotný
62´ J.Körbler (★★★★) za J.Vycpálek ml.
62´ V.Zadák(★★★★) za M.Horčík

sestava

rozestavení 4 – 2 – 3 – 1

L.Picek
★★★★½
M.Horčík
★★★★½
Jan Vycpálek st.
★★★★½
Tomáš Tomáš
★★★★½
L.Urban
★★★★½
M. Verner
★★★★½
A.Novotný
★★★★
J.Vycpálek ml.
★★★★½
M.Pavlovský
★★★★½
F.Fiala
★★★★½
F.Běla
★★★★½