Zasloužené vítězství.

Sokol Dolní Počernice ˝B˝ – FK Union Strašnice ˝B˝ 4:0 (1:0)

Další domácí utkání nás čekala rezerva Strašnic, tým s nimž jsou zápasy jak na houpačce a plné gólů. Přestože jsou naše hřiště ve špatném stavu, taktiku jsme stanovili na co největší počet přihrávek, pokud možno po zemi, aby jsme soupeře otrávili běháním bez míče. To se nám docela dařilo, ale chyběl nám větší klid v posledních fázích naší útočné aktivity a tak jsme se nedostávali tolik do šancí. Nakonec jsme se ale prosazovat dokázali a tak máme další tři bodíky.

8.min – střelecký pokus Vína je slabý a navíc nepřesný, míč tak míří do zámezí. 9.min – tentokrát to zkouší Fíla, jeho pokus jde nad branku. 12.min – přihrávka míří na Fílu, ten po obehrání jednoho obránce ihned dává hezky do běhu Rendovi a jeho střela levačkou končí v síti, 1:0. 17.min – TT vyváží balón, následně z dobrých 20metrů posílá na hostujícího brankáře tvrdou střelu, gólman nadvakrát chytá. 24.min – drobná chybka obrany(pokus o vystavení do offside), hráč jde ze strany proti Pícovi. Nakonec ale ani nemusí zasahovat, střela jde vedle naší branky. 25.-39.min – hlušší část zápasu, kontrolujeme hru, ale terén či spíš naše nepřesnosti nám nedovolí dostat se na dostřel hostující branky. Navíc se nám v této pasáži zápasu zranil důležitý hráč Renda, nahradil ho jeho mladší bratr Teo a jak se ukáže v dalším průběhu utkání, tak velmi zdatně. 40.min – Fíla dává balón do úniku Horčovi, ten do ještě lepší situace Márovi. Brankář ale čaruje a střelu mířící k tyči vyráží na roh, z něj už branku neohrozíme. 44.min – první poločas orámuje velká příležitost hostů. Trochu lajdácky bráníme útočící hosty a ti se prokombinují až ke střele, Píca je ale na místě a těžkou střelu nadvakrát zpacifikuje. 45.min – poslední slovo v první půli můžeme mít my, Víno dostává míč od Urbiho do křídla a jedeme 3na2. Bohužel Dan situaci špatně vyhodnotí a ukvapeně střílí nemastnou neslanou střelu, kterou brankář lehce sbírá.

Půle tak končí jednobrankovým rozdílem v náš prospěch. O pauze kluky nabádám ke klidnější rozehrávce na víc doteků a byť to terén moc nedovoluje, tak jsme druhou půli tuto aktivitu výrazně zlepšili. Navíc jsme i hosty donutili k většímu počtu nedovolených zákroků, z nichž byli náležitě potrestáni(červ.karta, gól z trest.kopu).

48.min – hosté zahrávají rohový kop. Ten si lehce sbírá Píca a ihned hledá rozeběhnuté spoluhráče. K míči má nejblíž Víno a těsně před brankovou čárou ho přesně posílá na malé vápno dobíhajícímu Fílovi, 2:0. 50.min – Teo najde přesným balónem Fílu, ten ale ani nadvakrát hostujícího brankáře neprostřelí. 62.min – hosté zaútočí z levého křídla, střela z rohu velkého vápna je sice hezká, ale mezi tři tyče se nevejde. 63.min – Fíla dobíhá zdánlivě ztracený míč a dává ho pod sebe na Urbiho, ten pálí ostrý centr před branku hostí. Obránce míč srazí přímo Teovi k nohám a ten už si ví rady, 3:0. 68.min – Mára si navádí míč středem, nemá komu přihrát a tak zkouší střelu, ta jde ale hodně vedle branky. 71.min – Fíla jde na posledního hráče hostí a ten zatahuje za záchrannou brzdu, nemůže následovat nic jiného než červený kartónek v ruce rozhodčího. Po chvilce dohadů si Fíla bere na starost i zahrání trestného kopu a vyhání pavouky z pravé šibenice, 4:0. Od této chvíle už, s ohledem na předchozí situace, máme míč v držení převážně my. 81.min – snad jediná menší chybka dnes výborně hrajícího Aleše, zbytečně vloží nohu do souboje s již padajícím útočníkem hostí. Trestný kop ale naši branku neohrozí a ani následný rohový kop po odraženém míči. 85.min – centr Kuby nachází přesně kopačku Džínyho, ten se ale velké šance leká a vysoko přestřeluje…..jak se poté ukáže, navíc v offside. 90.min – poslední naší brankovou příležitostí tak utkání končí. Fíla dává rozběhnutému Teovi, jeho střela jde těsně nad.

Na závěr: zápas jsme docela zvládli, bylo tam pár hluchých míst a nějaké ty chybky, ale docela se na to i chvílemi dalo koukat. Vím že terén není optimální, ale je vždy stejný pro oba týmy, tak prosím nehledejte výmluvy právě v kvalitě našich hřišť. Příští utkání hrajeme na půdě přeborových Třeboratic s jejich rezervou a nečeká nás nic jednoduchého, tak se pojďme na to připravit ve středu a v pátek od 18:30:). Počerkýý důůůúraz!!!

střídání, branky, karty
GólyNejlepší hráčStřídáníKarty
12.min: R.Nápravník
48.min: F.Běla
63.min: T.Nápravník
71.min: F.Běla

celý tým !!!27´ T.Nápravník (★★★★) za R.Nápravník
65´ V.Zadák (★★★) za P.Lexa
65´ J.Körbler (★★★) za L.Urban
80´ T.Körbler (★★★) za A.Hamiollava
80´ R.Kábele (★★★) za M.Horčík
43´M. Verner ml. žl.k.

sestava

rozestavení 4 – 2 – 3 – 1

L.Picek
★★★★
P.Lexa
★★★★
A.Hamiollava
★★★★
T.Tomáš
★★★★
L.Urban
★★★★
M. Verner
★★★★
A.Novotný
★★★★
M.Horčík
★★★½
R.Nápravník
★★★★
D. Vinař
★★★½
F.Běla
★★★★