Nešťastná třináctka….

SK Třeboradice ˝B˝ – Sokol Dolní Počernice ˝B˝ 5:1 (3:0).

Proč nešťastná třináctka? Půl hodiny před výkopem Áša st. zjišťuje, že v sadě dresů chybí jeho šestka….a první volné číslo byla právě ona třináctka. A o osudu utkání bylo rozhodnuto, ne to se jen snažím odlehčit včerejší výprask od hochů z Třeboradic. Ale to co se dělo během utkání přeci jen alespoň částečně na triku musí mít i ta třináctka….

Do utkání vstupujeme velice vlažně, je to bez elánu a náboje, jako by se soupeř měl porazit sám. 5.min – první varování že nejsme happy, střela jen těsně míjí naší branku. 11.min – to byl svět ještě v pořádku, Fíla vybojuje proti přesile rohový kop a sám ho i zahrává. Odražený míč si najde Ondra a bez přípravy pálí těsně kolem šibenice. 15.min – pohroma č.1…Fíla se pokouší dosprintovat dlouhý míč do rohu hřiště a kousne ho zadní stehenní sval….musíme střídat. Od této chvíle mají domácí míč častěji na kopačkách a vytváří tlak na naši obranu, nutno podotknout že neklademe moc odpor. Nechce se nám moc běhat, propadáme v soubojích a navíc vytváříme velké chyby a ty domácí trestají. 28.min – domácí záložník dává z pravé strany prudký centr, ten propadne až na malé vápno a útočník využívá drobné zaváhání Honzika v bránění, 1:0. 33.min – další naše propadnutí v obraně, domácí už zvedají ruce ale v poslední chvíli se na brankové čáře objeví Aleš a míč vykopne z branky. 35.min – další akce domácích končí střelou za vápnem přímo Pícovi do rukavic, tak ne míč mu propadá a končí v brance. Pravděpodobně byl už myšlenkou v rychlém rozehrání na naše útočné hráče, 2:0. 42.min – pohromám není konec…Áša st. špatně přihrává a útočník jde sám na Pícu, Áša st. zatáhne za záchrannou brzdu a útočníka fauluje, kope se penalta. A stejně jako v předešlých gólových situacích si i v této Píca šáhne na míč, ten přesto opět končí v naší síti, 3:0. 44.min – jedna z mála světlejších chvilek našeho týmu, Hami si krásně navede míč až do útočného vápna, ale brankář ho v tutovce vychytá. Půle tak pro nás končí katastrofálně, sice zaslouženě ale domácí, byť hrají první půli prim, prakticky proměnili vše co měli. A my jsme jim hooooodně pomohli…..

Do druhé půle trochu obměníme sestavu, je to takový matný nebo marný? pokus o změnu v naší hře. Hra se nám v druhé půli opravdu povedla zvednout, domácí jsme i chvílemi přehrávali. Chyběla ale kvalita v závěrečných okamžicích našeho útočného snažení. 55.min – Šamšič po pase od TT střílí slabě. 57. min – Maxik se obtočí okolo obránce, i jeho střelu ale domácí brankář chytá. 59.min – odražený míč domácí obranou napálí těsně nad Horča. Domácí už tak neškodní nebyli a zasadili nám ještě dva políčky. 78.min – útočník dostává míč do křídla, Kuba ho nestíhá a ten si tak navede míč až do vápna a Pícovi nedá gajdami sebemenší šanci, 4:0. 82.min – Áša st. vyrobí hrubku a domácí tak dostávají další dárek na podnose a nepohrdnou jím, 5:0. Komu by ještě přišlo, že to s tou třináctkou není tak horký….kalich hořkosti dopijeme do dna. 86.min – Hami krásně uvolní do brejku Maxika, ten je těsně před zakončením podražen a kopeme penaltu i my. Míč si bere jeden z nejaktivnějších hráčů, Honzík a…brankář mu jeho neumístěnou střelu chytá…90.min – nakonec ale na nás alespoň jeden paprsek sluníčka zasvítí, TT dá Hamimu do běhu a Hami si navede míč na útočné vápno a vymetá šibenici, 5:1.

Co na závěr – na tento zápas rychle zapomenout, protože tam bylo velmi málo částí které by se daly vyzdvihnout. Hlavně je potřeba dívat se na tento hrozný výkon každý sám za sebe a nehledat chyby u druhého. Musíme makat dál a nepodléhat iluzím, že je vše ok a všechno umíme. Pojďme se pořádně připravit dvěma tréninky na další zápas aby se takový výprask už neopakoval. Počeeeerky důůůúraz!!!

střídání, branky, karty
GólyNejlepší hráčStřídáníKarty





90.min: A.Hamiollava




A.Hamiollava14´ M.Pavlovský (★★½) za F.Běla
46´ T.Maxa (★★½) za A.Novotný
75´ J.Körbler (★★) za D. Vinař
75´ P.Strouhal (★★) za M.Horčík
42´J.Vycpálek st. žl.k.

sestava

rozestavení 4 – 2 – 3 – 1

L.Picek
★★½
M.Horčík
★★½
J.Vycpálek st.
★★½
T.Tomáš
★★½
D. Vinař
★★½
A.Hamiollava
★★★
A.Novotný
★★½
J.Vycpálek ml.
★★½
O.Urban
★★½
J.Šamša
★★½
F.Běla
★★½