Zasloužená dělba bodů.

Sokol Dolní Počernice ˝B˝ – Sokol Královice ˝B˝ 2:2 (1:1).

Další domácí mistrovský zápas k nám dorazili Královice B, soupeř urostlý a skvěle technicky vybavený. Od začátku zápasu prokazovali svoji kvalitu, byli lepší co se týče přihrávek a i důrazu v soubojích. My jsme se snažili hrát naší hru postavenou na rychlých křídlech a pokusech o brejkové situace. Celý zápas poznamenalo dost negativně počasí(silný vítr) a nekvalitní hrací povrch….pro obě mužstva to ale byla stejná výzva.

1. – 10.min – hluchá desetiminutovka, obě mužstva si snaží ošahat terén. 12.min – hosté zahrávají v rychlém sledu dva nebezpečné rohy, při tom druhém zapomene Mára na protihráče a Píca se musí hodně otáčet aby nás zvládl nadvakrát ochránit od pohromy. 14.min – Honzík uniká po levém křídle a dostává se do útočného vápna, obránce ho lehce podrazí a….kopeme pouze rohový kop, ten hosté odvrátí do bezpečí. 16.min – Mišo dostává na rohu vápna míč od Máry, otáčí se s ním a křižně pálí jen těsně nad. 18.min – TT rychle rozehrává trestný kop na volného Urbiho na křídle. Ten oslovuje krásným centrem Honzika, tomu ale míč sjede z hlavy a míč tak jde do zámezí. 20.min – Citrón vystihuje soupeřovi přihrávku a ihned hledá nabíhajícího Honzika. Ten postupuje na osamoceného brankáře, dělá mu kličku a my už už zvedáme ruce. Tak ne, prováhá zakončení a do střely do prázdné branky mu obětavým zákrokem skočí vracející se obránce. 22.min – Mára vybojuje míč, posouvá ho na Urbiho a ten bombou vypráší rukavice hostujícího brankáře. 34.min – hosté kopou rohový kop, my ho nedokážeme ani nadvakrát dostat z vápna a od nás odražený míč přistane přímo u nohy na penaltě stojícího volného útočníka, pro něj už není problém Pícu zblízka prostřelit, 0:1. Jsme trošku v křeči, ale přesto nic nevzdáváme a snažíme se na hosty tlačit. 40.min – Mišo jde s míčem do vápna Královic a je podražen. Míč nikomu nedá a sám penaltu proměňuje, 1:1. Půle tak končí nerozhodně. Zatím co mi jsme měli více brankových příležitostí, na míči měli navrch hosté. Obrana ale až na jedno, dvě drobná zaváhání pracovala dobře.

46. – 56.min – úvodních deset minut se na hřišti hledají obě mužstva. Nikdo není schopen dát kloudnou přihrávku a prakticky vše se řeší dlouhými nákopy. postupně se ale přeci jen osmělujeme. 57.min – Horča získá míč na pravé straně a navádí si ho na střed hřiště. Jeho pěknou střelu brankář dokáže vyrazit pouze na roh, z něj už ale žádné další ohrožení hostující branky nevyplodíme. 60.min – trestný kop jen kousek před polovinou hřiště zahraje Urbi tak skvěle, že Honzikovi stačí jen nastavit hlavu, 2:1. 62.min – hosté se rychlou kombinací dostávají až na hranici našeho vápna a pálí, Píca míč ale skvěle chytá. 64.min – dlouhý míč od TT najde volného Fandu, ten hlavičkuje těsně nad. 69.min – trestný kop hostů ze strany nachází hlavu jednoho z útočníků, Píca je ale připravený a chytá. 72.min – Aleš jde ostře do souboje a získá míč, ten posouvá do palebné pozice Maxikovi, střela je ale slabá a jde doprostřed branky. 85.min – další ze zbytečných faulů v okolí našeho vápna, hosté trestný kop zahrají skvěle a Píca nemá v brance šanci, 2:2. Utkání dohráváme v obrovské křeči, míče už jen nakopáváme dlouhé na naše útočné hráče. Hosté nás v závěru zatlačí a jen jejich nerozhodnost a nepřesnost v konečné fázi útoků nás ochrání od pohromy.

Utkání tak končí nerozhodně a myslím, že pro oba týmy zaslouženě. Příští zápas nás čeká cesta na námi neoblíbené hřiště Tróji. Tak poprosím o kvalitní účast na TJ, aby jsme se kvalitně připravili a konečně z tohoto hřiště přivezli nějaké bodíky. Počeerkýýý důůúúúůuraz!!!

GólyNejlepší hráčStřídáníKarty





39.min: M.Pavlovský
60.min: J.Vycpálek ml.




obranná čtveřice46´ T.Nápravník (★★★½) za O.Urban
66´ T.Maxa (★★★) za F.Fiala
66´ A.Novotný (★★★) za M.Horčík
82´ R.Kábele (★★½) za L.Urban
82´ M.Minčič (★★½) za M.Pavlovský
44´L.Urban žl.k.

sestava

rozestavení 4 – 2 – 3 – 1

L.Picek
★★★★
J.Vycpálek st.
★★★★
A.Hamiollava
★★★★
T.Tomáš
★★★★
L.Urban
★★★★
M.Verner
★★★½
O.Urban
★★★½
M.Horčík
★★★½
M.Pavlovský
★★★½
F.Fiala
★★★½
J.Vycpálek ml.
★★★★