Další z bláznivých zápasů.

FK Union Strašnice „B“ – Sokol Dolní Počernice „B“ 3:6 (0:4).

Přesně jak napovídá nadpis článku, tak zápas ve Strašnicích vypadal. Oba týmy chtěli hlavně útočit a tak to také na hřišti vypadalo, oba trenéři mohli po tomto utkání napočítat o několik šedivých vlasů navíc. Notnou dodat že my jsme šanci měli, jak už to u nás bývá zvykem, snad na dvě utkání a opět jsme se potýkali s kvalitnějším a přesnějším zakončením. Na druhou stranu dat venku šest branek….ale ty nervy.

5.m – Citron si efektně a hlavně efektivně zpracuje míč, čímž získá výhodnou pozici pro přihrávku na zakončení. Uvolní skvělé Rendu a ten se pokouší z prvního doteku lobnout domácího brankáře, střela jen těsně míjí branku. 9.m – Mára přesune obránce a získá na něm míč, ten ihned posouvá do křídla na Fílu. Fíla si už už navádí míč na střelu ale na poslední chvíli si o něj křikne Renda. Jedním dotekem si míč připraví a pálí k tyči, 0:1. 10.m – Horča podcení situaci a k míči se dostane domácí útočník. Pokouší se odstřelit vyběhnutého Libora, tenhle dokáže pohromu v podobě inkasované branky dokáže skvělým zákrokem odvrátit. 12.m – únik Citrony dokáže obránce zastavit jen za cenu rohového kopu. Ten následně zahraje přesně na TTéčkovu hlavu Fíla, mič končí v síti domácích, 0:2. 17.m – Fanda uniká po levém křídle a dlouhým nákupem nachází úplně volného Hamiho ve vápně domácích, bohužel ho zradí zpracování a tak je po jasné šanci. 19.m – sudí pouští ostrý souboj v našem vápně, my na nic nečekáme a ihned se ženeme do protiútoku . Renda dává přesně do běhu Filovi a ten už si v těchto situacích ví rady, 0:3. 20. – 30.m – naše trochu hluší část prvního poločasu, domácí mají více balón na nohou, nicméně je k žádné vážnější šanci neopustíme. 32.m – TTéčko vybídne ke skórování skvělým 30 metrovým pásem Citrony, tomu ale v čisté šanci odskakuje míč příliš od nohy a obrana dokáže střelu zablokovat. 38.m – další naší akci táhne Renda, po narážečce s Ášou pálí na branku, ale domácí gólman vyrazí na roh. Roh Horči po několika tečích nachází rameno Máry, skóre se tak opět mění, 0:4. 44.m – trestný kop že 40metrů zahrává Horča, pálí přímo na branku a…i na brankáře, ten lehce chytá.

Půle tak končí jasně v náš prospěch, a skóre mohlo/nebo spíše mělo být určitě vyšší. Víme totiž moc dobře, že domácí nikdy nic nevzdávají a to mám i druhý poločas dokázali.

45.m – Áša sen.dává do křídla na Fílu, ten se pokouší centrem oslovit některého z nabíhajícího spoluhráčů. Míč se po srážení centru domácím obráncem dostává k Citronovi, zakončení je ale slabé a brankář chytá. 50.m – domácí se po hezké kombinaci středem dostávají ke střele, Píca je ale připravený a míč skvěle vyrazí na roh. Z něj už domácí naší branku neohrozí. 52.m – další naše podcenění kombinace domácích středem, útočník poté lehce přehazuje vyběhnutého Libora, 1:4. 54.m – únik Fíly po jeho přesně přihrávce zakončuje Renda, domácí brankář s námahou míč vyráží a obránce míč odkopává do bezpečí. 59.m – roh domácích zakončuje nikým neobsazený spoluhráč, střela končí těsně nad naší brankou. 62.m – Áša jun si na hranici vápna narazí s Citronem a nechytatelně střílí k domácí právě tyči, 1:5. 65.m – střela Fíly z trestného kopu si cestu do sítě nenachází. 66.m – kontr domácích zdá se zpacifikuje vyběhnutý Libor, navíc si zakřičí MÁM. Tak bohužel ne, míč mu ukopává vracející se Horča, navíc do vlastní sítě, 2:5. 67.m – neuběhne ani minuta a Horča podcení dlouhý míč na domácího útočníka a nechá se lehce odstavit od míče a ten tak získá výhodu další šance na skórování a šanci nepohrdne, 3:5. 71.m – mič putuje přes celou šíři hřiště, poslední hráč v kombinaci Renda se uvolní přes obránce a vypálí projektil. Brankář střelu na dvakrát zpacifikuje. 77.m – brejk Fíly, míč si navede až na hranici vápna, střela jde o centimetry nad. 87.m – Urby projde jako tank přes celou délku hřiště přes vše co mu stojí v cestě, se štěstím, a nezištně posune do vápna Filovi. A je konec s trápením a trochu i s křečí, poté co domácí snížili na rozdíl dvou branek, 3:6.

Vse tak končí jasnou výhrou, ale…stále se snažíme přizpůsobit styl hry soupeři. V momentě kdy hrajeme s kvalitním celkem, tak jsme schopni udržet těmto a zahrát skvěle. Bohužel stejně tak i se slabším soupeřem jsme schopni zapracovat na podobném chabému tempu a že zápasu udělat bramboráku, to se nám hoši ale né vždy musí vyplatit. Trejn tento týden jen ve čtvrtek a zápas s týmem, jemuž máme co vracet, týmem Třeboradic, v sobotu před obědem. Tak doražte na trejn a se pořádně připravíme..Počerkyyyyyyy dúůúuuuraz!!!!!

GólyNejlepší hráčStřídáníKarty

9.min: R.Nápravník
11.min: T.Tomáš
19.min: F.Běla
37.min: M.Verner
62.min: J.Vycpálek jun.
88.min: F.Běla

F.Běla57´ L.Urban (★★★★) za J.Vycpálek sen.
57´ A.Novotný (★★★) za A.Hamiollava
70´ M.Minčič (★★★) za M.Horčík
70´ P.Strouhal (★★★) za O.Urban
80´ R.Kábele (★★★) za M.Verner

13´ M.Verner
73´A.Novotný

sestava

rozestavení 4 – 2 – 3 – 1

L.Picek
★★★★
M.Horčík
★★★½
J.Vycpálek sen.
★★★★
T.Tomáš
★★★★
F.Fiala
★★★★
M.Verner
★★★★
A.Hamiollava
★★★★
O.Urban
★★★★
R.Nápravník
★★★★
J.Vycpálek jun.
★★★★
F.Běla
★★★★