Sladká výhra.

Ano vyhra nad nejlepším týmem soutěže nám opravdu chutná, navíc za ní stál skvělý výkon celého týmu. Ale popořádku, tentokrát si většina mančaftu udělala čas a dorazila na zápas, na lavičce tak číhalo 5 vlčáků na svoji příležitost. Úvod zápasu je opatrný, žádný z týmu nechce udělat chybu znamenající obdržení branky. 8m – první vážnější ohrožení branky předvedeme my, Fíla vysune do křídla Horču a ten hned centrem hledá zaběhnutého do vápna Koryho. Už už zvedáme ruce, bohužel Korymu míč v posledním momentu skočí a balón se mu sveze na šajtli a míč končí mimo branku. 10m – opět se tlačíme do soupeřova vápna, ti jen s námahou odráží míč přímo k nohám Fíly. A Fíla stojící kousek za vápnem na nic nečeká tvrdé pálí, bohužel na dosah brankáře a ten byť s námahou, míč dokáže vyrazit. Dál se snažíme o mezihru, ale hosté nám toho moc nepovolí a ukazují také svou kvalitu. Jejich kombinace jsou přesné a účelné, přechodovou část mají skvělé zmaknutou. My ale vždy , pravda někdy i s velkou klikou, dokážeme hosty těsně před zakončením vyvést z rovnováhy. 18m – faul na Horču v rohu hřiště na úrovni malého vápna, balón si bere Fíla a jeho střela orazítkuje břevno. 25m – rychlý útok hostu, následuje zakončení, Libor sbírá lehce míč. Hosté jsou více na balónu, my trochu zbytečně všechny míče nakopávané dlouhé na naše útočné hráče. Efekt to má ale pro nás opačný, hosté tyto balóny získávají a ihned zkouší naši obranu. 28 m – dlouhý aut Smoldy se dostává až ke Korymu, střela mu ale nesedne a jde nad. 33m – další útok hostu, střela končí jen těsně vedle. 37 – Fanda si nabíhá na dlouhý míč od Urbiho, skvěle si ho připraví na střelu. Bohužel ho zradí mířidla, míč jde nad branku. 39m – diskutabilní moment utkání…Smolda háže opět jeden ze svých dlouhých autů do vápna hostů. Tam se jej pokouší prodloužit Fanda blíž k brance, dostává ale naloženo od obránce rukou do obličeje. Píská se faul a penalta. Chvíli se nehraje a diskutuje a po pár chvilkách je faulujici hráč i vyloučen!!! 41 m – penaltu si bere na starost Áša jun a bezpečně ji proměňuje, 1:0. Půle se již jen dohrává, snad pod tíhou předešlého okamžiku.

46-50 m – nás standartní začátek druhé půle, nic se nám přeci nemůže stát, soupeř hraje v deseti takže klídek a pohoda…hosté pálí z vápna, Píca vyrazí na roh. Po jeho rozehrání mají hosté další šanci, Píca předvádí další skvělý zákrok. A po krátké chvíli další střela na naší branku, jen těsně míjí naší branku. 51m -ted je to už nahoru dolů, Kory dává přesně do křídla rozebehnutemu Urbimu a ten ihned hledá před brankou Fílu. Ten si míč lehce ťukne a pálí, obránce mu ale střelu zablokuje. 52 m – tentokrát hosté, útočník uniká naší obranné a jde sám na Libora. Ten ho ale skvěle vykrokuje a ochrání nás od pohromy. 56m – dlouhý míč Smoldy na Koryho. Ten dává pod sebe na Urbiho, toho ale skvěle vychytá hostující brankář a vyrazí gólovou střelu na roh. 60m – Horča se probíjí na křídle a je faulován. Trestný kop zahrává Fíla přímo na hlavu TTéčka, ten už jen jemnou tečí dokonavá dílo, 2:0. 68m – hosté zahrávají roh, po něm následuje hlavička se kterou si ale Libor poradí. 74m – asi okamžik zápasu a je škoda že nebyl dokonán až do konce….Fíla získá na obránci míč a dává ho rozebehnutemu Urbimu. Ten na nic nečeká a pálí od kantýny bombu na hostující branku. Míč se odráží od břevna na brankovou čáru, ale břevno se klepe ještě teď. 76m – hosté rozhodně nic nebáli a stále jsou aktivní, po kombinaci středem pálí na naší branku. Ta je ale pro tento zápas zamčena, Libor si připisuje další úspěšný zákrok. 77m – další šance hostů, zázračné ji dokáže zpacifikovat opět Líba za vydatné pomoci Hamiho. 78m – tentokrát zkoušíme štěstí my, po kombinaci na pravém křídle následuje centr. Ten hosté odráží jen k Vinovi a ten na nic nečeká a pálí, brankář konečky prstů prokazuje svoji kvalitu a gólovou střelu vyrazí. Následuje rohový kop, míč si najde na malém vápně Mára, jeho pokus ale končí vedle. 81 m – Kory posouvá do jasně šance Mariovi, toho ale opět vychytá hostující brankář. 85m -Kora posouvá míč do křídla Urbimu, ten ihned hledá centrem prd brankou Fílu. Bohužel pro nás i něj Film nezpevní nohu a míč tak končí mimo branku. 88m – po uvolnění se na dvou obráncích posouvá Fíla na volného Aleše, ten v záklonu prestreluje branku. A je konec…sladký konec.

V tomto zápase s asi opravdu nejlepším týmem soutěže jsme prokázali i my kvalitu. Sice jsme v některých fázích utkání trochu polevil, hlavně co se týče kombinační hry, ale i s trochou štěstí dotáhli zápas do vítězného konce. Teď už nás čeká jen poslední zápas v Písnici, tak ho pojďme sehrát se ctí a dobrým pocitem, ať máme co spláchnout na závěrečné. Počerkyyyý dúůuuuraz!!!

GólyNejlepší hráčStřídáníKarty


41´J.Vycpálek jun. (pen.)
60´T.Tomáš


L.Picek
60´ M.Verner (★★★★) za R.Nápravník
60´ D.Vinař (★★★★) za J.Vycpálek jun.
70´ A.Novotný (★★★½) za M.Horčík
70´ M.Minčič (★★★½) za J.Štastný
77´ P.Strouhal (★★★½) za F.Fiala

sestava

rozestavení 4 – 2 – 3 – 1

L.Picek
★★★★½
F.Fiala
★★★★½
A.Hamiollava
★★★★½
T.Tomáš
★★★★½
L.Urban
★★★★½
R.Nápravník
★★★★½
J.Štastný
★★★★½
J.Vycpálek jun.
★★★★½
M.Koryta
★★★★½
M.Horčík
★★★★½
F.Běla
★★★★½